,
boeken op vakantie

Summer reading: de leukste boeken voor op vakantie

Stap je binnenkort in het vliegtuig of de auto naar een leuke vakantiebestemming, dan raden wij aan een lekker dik boek aan je koffer toe te voegen. Op vakantie heb je zeeën van tijd, dus waarom gebruik je die niet om de titels te lezen waar je anders niet aan toe komt. Hieronder vind je onze favoriete boeken om op vakantie te lezen. Extra leuk: ze zijn allemaal van Zwarte schrijvers.

Als je normaal geen grote lezer bent, gaat het lezen op vakantie je misschien wat moeilijker af. Geen zorgen, begin gewoon met een boek dat goed bij je past. Alle zelfhulpboeken zijn heel handig, maar als je meer van de romans bent neem je gewoon een goed verhaal mee. Het lezen van boeken op vakantie moet leuk zijn, geen verplichting. De boeken in ons lijstje zijn daarom een handige afwisseling tussen de verschillende genres. Staat je favoriet er niet tussen? We hadden het al vaker over andere boeken die het lezen waard zijn.

Dit zijn volgens ons de leukste boeken voor op vakantie!

1

Liberté, égalité, Beyoncé door Munganyende Hélène Christelle – € 19,99

Kon je geen genoeg krijgen van de Renaissance tour van the Queen B. Geniet dan lekker door met dit boek over de wereldster. Dankzij de verschillende Beyoncé experts neem je een duik in het leven van onze favoriete zangeres.

boeken op vakantie

2

Een halve gele zon door Chimamanda Ngozi Adichie – € 24,99

Een echte klassieker van Chimamanda Ngozi Adichie is Een halve gele zon. In deze roman neemt ze je mee naar het Nigeria van de jaren zestig in een verhaal vol drama, verdriet en vooral romantiek.

boeken op vakantie

3

Queenie door Candice Carty-Williams – € 22,50

Queenie is een herkenbaar verhaal voor iedereen die op zoek is naar liefde, maar o zo vaak wordt geconfronteerd met iets heel anders. Het perspectief van de Zwarte vrouw in de maatschappij is een fijne verademing.

4

Witte tanden door Zadie Smith – € 25,-

Witte tanden vertelt het verhaal van drie families met verschillende huidskleuren, verschillende godsdiensten en een verschillend koloniaal verleden, die één ding gemeen hebben: racisme en extremisme in hun omgeving.

5

Drakendochter door Clarice M.D. Gargard – € 22,99

In Drakendochter reis je mee met Clarice M.D. Gargard tijdens haar zoektocht naar haar (familie)geschiedenis, het leven van haar vader en de maatschappij van Liberia.

Beeld: Arina Krasnikova

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: