,
boeken-zwarte-schrijfsters

Dit zijn onze vijf favoriete boeken van zwarte schrijfsters

Verhalen waarin je jezelf herkent zijn ontzettend belangrijk. Het teruglezen van jouw karaktereigenschappen, uiterlijk en gewoontes is iets wat wij jarenlang niet gewend waren. Het was dan ook heerlijk om eindelijk te kunnen lezen over vrouwen met een brede neus en kroeshaar en waarvan de love-interest op die van ons leek. Daarom speciaal voor jou een lijstje met onze vijf favoriete boeken van zwarte schrijfsters, boordevol herkenning!

1. Een halve gele zon van Chimamanda Ngozi Adichi

boeken-zwarte-schrijfsters

Bestel hier

“In het Nigeria van de jaren zestig, een land dat verscheurd wordt door een burgeroorlog, komen drie levens samen. Ugwu, een jongen uit een arm dorp werkt als huisknecht voor een universiteitsprofessor. Olanna heeft haar luxeleventje in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos achter zich gelaten om bij de charismatische professor te gaan wonen. De derde hoofdpersoon is Richard, een verlegen Engelsman die in de ban raakt van Olanna’s geheimzinnige tweelingzus.

Tegen de achtergrond van de gruwelijke burgeroorlog worden deze drie personages op onverwachte wijze met elkaar geconfronteerd. De explosieve situatie stelt hun idealen en hun loyaliteit aan elkaar zwaar op de proef.”

Voor €20.99 op Bol.com

2. Drakendochter van Clarice Gargard

Bestel hier

“Wat als de belangrijkste persoon in je leven niet is wie je denkt dat hij is? Clarice Gargard kent haar vader als een idealist die zich inzette voor minderbedeelden en streed voor rechtvaardigheid. Maar gaandeweg komt ze erachter dat hij jarenlang werkte voor de gruwelijke dictator Charles Taylor. Hoe kan iemand die zoveel goeds zei te willen doen, voor een tiran hebben gewerkt? Hoe zijn deze twee kanten in een mens te verenigen? Wat is goed en wat is kwaad?”

Voor €19.99 op Bol.com

3. Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi

boeken-zwarte-schrijfsters

Bestel hier

“Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand.”

Voor €10 op Bol.com

4. De goede immigrant van Dipsaus

Bestel hier

“Migreren vanuit niet-westerse landen brengt bagage met zich mee: ontworteling, heimwee, trauma, en het eeuwig onbereikbare er echt bij willen horen. Eerste, tweede en derde generatie blijven met dezelfde vragen worstelen: wanneer mag je jezelf Nederlander noemen, en is dat ook wat je echt wil? Mag je kritiek op je nieuwe vaderland hebben? Mag je het debat bepalen? En wat is er eigenlijk mis met geluk zoeken?

De mensen over wie vaak wordt gedebatteerd en gesproken, komen nu zelf aan het woord – op hun manier, in hun eigen stijl, en in hun eigen taal. Ze laten je ongefilterd en ongezouten zien hoe het is om structureel, van generatie op generatie de realiteit van “de Ander’ te moeten leven.”

Voor €21.99 op Bol.com

5. Ik weet waarom gekooide vogels zingen van Maya Angelou

Bestel hier

“De kleine Maya en haar broer groeien in het Amerika van de jaren dertig op bij hun zwaar gelovige oma in het straatarme en door en door racistische Zuiden. Wanneer de kinderen bij hun moeder in St. Louis moeten gaan wonen, wacht Maya een zware beproeving. Toch groeit ze, mede dankzij de literatuur, uit tot een jonge vrouw die vertrouwt op haar eigen kracht.”

Voor €24.50 op Bol.com

Wat is zijn jouw favoriete boeken van zwarte schrijfsters? Laat het ons hieronder weten.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Meer boeken van zwarte schrijfsters?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: