Editor’s Note: Mijn drie favoriete boeken van zwarte schrijfsters

Al zolang als ik mij kan herinneren houd ik van lezen. Ik was een echt huismuisje en las vroeger twee tot drie boeken per week. Inmiddels zijn mijn lange nachten doorlezen omgeruild voor lange nachten bingewatchen, maar van lezen hou ik nog steeds. Dit zijn mijn drie favoriete boeken van zwarte schrijfsters.

Boeken van zwarte schrijfsters

Als zwarte vrouw kies er bewust voor om steeds vaker boeken van zwarte schrijvers aan te schaffen. Mijn favoriete zwarte schrijfster is op dit moment Chimamanda Ngozi Adichie, niet omdat zij zwart en een vrouw is, maar omdat ze gewoon geweldig goed kan schrijven. Als moeder, werknemer en ondernemer, is mijn hoofd altijd vol, waardoor ik boeken al snel weer aan de kant zet. De boeken van Chimamanda brengen daar echter verandering in. Zo goed zijn ze dus geschreven!

Mijn favoriete boeken

Het eerste boek op mijn lijst is dan ook Half of a Yellow Sun van Chimamanda. Ik lees, voor zover dat kan, boeken graag in de origineel geschreven taal.

Half of a Yellow Sun, brengt het verhaal van drie geheel verschillende mensen samen. Je raakt verstrikt in de levens van Ugwu, een arme jongen die werkt voor een hoogleraar, Olanna, de vriendin van die hoogleraar, en Richard een witte Engelse man die verliefd is op de tweelingzus van Olanna. Half of a Yellow Sun koop je voor slechts €9.99 op bol.com. De Nederlandse vertaling, Een Halve Gele Zon, koop je als paperback voor €20.99.

 


Het tweede boek dat, als het aan mij ligt, ook in jouw boekenkast thuishoort is The Heart of a Woman van Maya Angelou. The Heart of a Woman is één van de zeven boeken die het levensverhaal van de inmiddels overleden Maya Angelou vertellen. Het boek is net zo poëtisch geschreven als dat Maya sprak en was. Maya’s leven zat vol met ups en downs, wat ervoor zorgt dat je enorm veel van haar levensverhaal kunt leren. The Heart of a Woman koop je voor €11.99 op Bol.com.

 

Het derde boek op mijn lijst is het boek Push van Sapphire. Je kent de verfilming van het boek waarschijnlijk wel. Het boek vertelt namelijk het verhaal van Precious Jones, een zwart meisje van 16, zwanger van haar eigen vader. Wat ik naast het verhaal zo goed vind aan dit boek? Het verhaal is geheel geschreven vanuit het perspectief van Precious, met spellingsfouten, scheldwoorden en alles. Je moet wel tegen een stootje kunnen, want er zijn momenten geweest dat ik bijna moest overgeven van het verhaal. Push van Sapphire koop op Bol.com voor €20.50. De Nederlandse vertaling koop je voor €9.75.

Deel jouw favoriete boek(en) hieronder! And let’s talk…

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: