Beyoncé black designers

Alle Black designers die Beyoncé droeg tijdens show in Amsterdam

The Queen did it again! En iedereen die aanwezig was tijdens de twee shows van Beyoncé in Amsterdam kan daarover meepraten. Van het verrassingsoptreden van heiress Blue Ivy tot de diversiteit aan dansers. We blijven achter met honger naar meer, veel meer. En als kers op de taart maakte Bey vanochtend bekend dat alle outfits van haar tweede Amsterdamse show door Zwarte designers ontworpen zijn! Dat ter ere van het Amerikaanse Juneteenth*. Een overzicht van alle Black designers waar Beyoncé tijdens haar Amsterdamse Renaissance tour mee samenwerkte, vind je hieronder.

*Juneteenth is een Amerikaanse vrijheidsdag waarop gevierd wordt dat Amerikaanse slavernij écht eindigde.

De Black designers van Beyoncé op een rij

Olivier Rousteing voor Balmain

Niet één maar drie looks ontwierp de Franse modeontwerper Olivier Rousteing voor Beyoncé’s optreden van gisteren. Olivier, die sinds 2011 creative director bij Balmain is, heeft al talloze looks in samenwerking met de superster ontworpen. Bovendien zijn de twee hele goede vrienden. Friendship goals! Voor dit optreden van de Renaissance tour ontwierp hij een zilveren futuristic bodysuit, een BEE-licious zwart met gele bodysuit en hoed en een costum zilveren jas. Scroll snel verder om de looks te zien!

LaQuan Smith

LaQuan Smith is een modeontwerper uit New York en oprichter van het gelijknamig kledingmerk, LaQuan Smith. Op 4-jarige leeftijd begon LaQuan al met ontwerpen en inmiddels heeft hij samen gewerkt met celebs zoals Serena Williams, Rihanna en Nicki Minaj. Voor Beyoncé ontwierp hij als één van de Black designers een prachtige catsuit met een gebroken glass effect. Je ziet hem hieronder.

Maximilian Davis voor Ferragamo

Maximilian Davis is een Afro-Britse modeontwerper en geliefd bij sterren zoals Rihanna en Michaela Coel. Sinds 2022 is hij creative director bij het Italiaanse merk Ferragamo waar hij onder andere werkt aan meer inclusie. Voor het concert van gisteravond ontwierp hij een fitted jurk met honderden rode parels. En een zwarte latex minijurk. Wat een plaatje!

Ib Kamara voor Off-White

Ib Kamara heeft veel talenten. Naast zijn job als hoofdredacteur bij Dazed is hij namelijk ook art en image director voor Off-White. Designer Ib, kort voor Ibrahim, is in Sierra Leone geboren en nu in Londen gevestigd. Het talent heeft zich in 2022 bij Off-White aangesloten en zet sindsdien samen met een groep creatives the legacy van Virgil Abloh voort. Hij creëerde samen met de stylist van Beyoncé, Shiona Turini, deze prachtige look!

Feben

Één van de laatste Black designers die aan deze Renaissance tour van Beyoncé hebben bijgedragen is Feben. Feben is een Afro-Britse designer om in de gaten te houden. Eerder ontwierp ze al voor Erykah Badu, Janelle Monae en Beyoncé zelf. Haar ontwerpen heb je onder andere bij Brown Skin Girl zien langskomen. Bekijk de unieke look voor Queen B hieronder.

Ivy Park

De laatste outfit is ontworpen door niemand minder dan Bey zelf. De feminine roze jurk ontwierp ze een jaar geleden al voor haar eigen merk Ivy Park, wat een aantal fans verward achterliet. Guess Ivy Park isn’t going anywhere? Tenminste dat hopen wij. Hieronder zie je haar SHINEN!

Dank aan Senegalese Twisted, Senegal expert & digitale maker

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: