, ,
succesvolle mensen weekend

De motto’s van succesvolle mensen voor het weekend

Succes is voor iedereen anders en gelukkig maar! Maar ongeacht onze persoonlijke definitie van succes zijn er toch een aantal dingen die we kunnen leren van andere succesvolle mensen. Een daarvan is hoe zij het weekend invullen. Lees in deze blog wat het is dat deze succesvolle mensen doen in het weekend. 

Het is weekend, tijd om bij te komen van een waarschijnlijk drukke week. En terwijl je de afgelopen week afsluit en achter je laat, is het belangrijk om ook weer vooruit te kijken naar de nieuwe week. Want een goede voorbereiding is het halve werk, maar first things first is selfcare natuurlijk essentieel.

Dit artikel werd voor het eerst in 2019 gepubliceerd. Hij is bijgewerkt op 30-6-2023.

De drie motto’s van succesvolle mensen in het weekend:

Het weekend is voor rust

Als beginnende ondernemer is het vaak moeilijk om je werk op vrijdagmiddag los te laten. En dat is oké, de beginfase vergt altijd het meeste werk. Maar succesvolle mensen weten dat het weekend de perfecte tijd is om lekker te ontspannen, want zo heb je weer genoeg energie voor een nieuwe week. Het weekend is voor selfcare en om op te laden. Succesvolle mensen erkennen dan ook het belang van voldoende rust en tijd voor jezelf nemen. Zo vullen ze hun weekend met leuke activiteiten, Netflix-marathons en andere dingen waar zij blij van worden. De voornaamste reden? Ontspanning! Want af en toe vergeten wij hoe belangrijk het is om goed tot rust te komen.

Tijd voor vrienden en familie is belangrijk

We hebben allemaal mensen nodig die ons steunen in wat we doen en in wie we zijn. Succesvolle mensen snappen dat als geen ander, want alleen kom je er niet. In het weekend maken succesvolle mensen dan ook bewust tijd voor hun vrienden en familie. Van fijne momenten met vrienden en familie laad je namelijk op en voel je je als herboren.

Je hoeft natuurlijk niet ieder weekend uiteten te gaan, gewoon even op visite of een uurtje aan de telefoon is a genoeg. Je zult merken dat als je dit consequent blijft doen, je gevoel van geluk enorm toe zal nemen. En je doordeweeks ook gemotiveerder aan je werk kunt zitten. Wij raden je bovendien aan om niet alleen in het weekend tijd aan vrienden en familie te besteden, maar hier doordeweeks ook tijd vrij voor te maken. Want family & friends matters!

Een goede voorbereiding is het halve werk

We zeiden het net al: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom plannen succesvolle mensen ook een moment van reflectie in: wat ging er goed, wat zijn leermomenten en wat heeft straks prioriteit. Dit hoeft niet lang te duren, schrijf wat kernpunten, maar maak het niet te lang. Een half uurtje is meer dan genoeg. Op die manier kun je de maandag met een bang beginnen! Veel mensen zweren bij een journal waarin ze niet alleen hun doelen opschrijven, maar ook hun gevoelens en de dingen waarvoor ze dankbaar zijn. Zo een journal zorgt voor helderheid en een duidelijk overzicht voor de nieuwe week. Handig en chill!

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: