dit-weekend-allemaal-doen

Dit kan je dit weekend ook allemaal doen, naast protesteren

Het is weekend! En alhoewel wij in een onwerkelijke tijd leven, mag dat zeker gevierd worden! Naast de protesten, in onder andere Alkmaar en Almere, mag je ook gewoon van jouw weekend genieten. Na alle inzet, stress en verdriet van de afgelopen weken is je dat namelijk meer dan gegund! Ontdek hieronder wat je dit weekend allemaal doen kan. Een paar tips.

1. Uiteten

Het mag en kan weer! Dit weekend ga je gezellig uiteten met één van je beste vrienden of partner. Lekker met z’n tweeën, en de rest van de wereld op anderhalve meter afstand. Omdat wij natuurlijk druk bezig zijn met het supporten van onze broeders en zusters, gaan wij het liefst bij een BOB uiteten. Dit zijn een paar van de leukste BOB’s waar je in Amsterdam eten kunt.

Omdat het zonnetje dit weekend schijnt kan je lekker op een terrasje zitten, en van het uitzicht genieten. Natuurlijk kan je ook gewoon aan take-away doen en zelf een rustig plekje opzoeken. Het blijft wennen aan die anderhalve meter samenleving.

2. Spa-dag

Nu alles weer open is, kan je jezelf weer heerlijk laten verzorgen. Maar wat is er nou leuker dan een spa-dag waarvoor je de deur niet uit hoeft. Waarschijnlijk heb je thuis nog van alles liggen waarmee je jezelf de afgelopen periode verzorgd hebt. Maak dus zelf een heerlijk maskertje, doe je nagels, en trakteer jezelf op een Olivia Pope sized glass of wine.

Als je nou echt heel lui bent, ga je in de tuin of op balkon liggen lezen. Ook een heerlijk spa-dagje toch? Wij denken van wel!

3. Educate Yourself

Ben je te moe om aan de protesten van dit weekend deel te nemen, maar wil je wel met de Black Lives Matter movement bezig zijn? Duik dan de boeken in. Lees je in in het onderwerp. In onze cultuur, en in onze geschiedenis. Als je niet van lezen houdt zijn er op Netflix een aantal goede documentaires te zien die over het onderwerp gaan.

Aan te raden is om dit niet het hele weekend te doen. Het onderzoeken kan namelijk behoorlijk deprimerend werken. Je wordt met van alles geconfronteerd, en het meeste is best afschuwelijk. Wissel het inlezen dus af met wat selfcare, of ga een paar uurtjes helemaal offline.

4. Zoek de natuur op

Wij hebben de afgelopen maanden waarschijnlijk meer tijd in de natuur doorgebracht dan in de jaren daarvoor. Maar de natuurlijk blijft goed voor je. In de natuur kom je tot rust en kan je jouw gedachten op een rijtje zetten. Waren de afgelopen weken zwaar voor je? Ga dan vooral alleen de natuur in. Zo kan je echt helemaal tot rust komen.

Zin in meer gezelligheid? Ga dan met een groepje in het park zitten. Wat lekker eten en muziek erbij, en je hebt een weekend waar je weer de hele week op voort kan. Lekker toch?

Wat ga jij dit weekend allemaal doen? Laat het ons hieronder weten. Wij zijn benieuwd!

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Deze artikelen over selfcare vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: