, ,
succesvolle-mensen-maandagochtend

Dit is wat succesvolle mensen op maandagochtend doen

Aan het seizoen om te oogsten gaat een seizoen van zaaien vooraf, en dat weten succesvolle mensen maar al te goed. Natuurlijk is de maandagochtend iets om tegenop te kijken, dat doen de achievers onder ons ook. Maar de ze zien de maandagochtend ook als een kans om de week op goede voet te beginnen. Dit is wat succesvolle mensen op maandagochtend doen.

Een goed begin is het halve werk, en juist daarom is die maandagochtend zo belangrijk. Wij zijn opzoek gegaan naar de gewoontes van de mensen die grote successen hebben behaald, zodat wij je precies kunnen vertellen wat die maandagochtend doen. Lees snel verder.

1. Succesvolle mensen staan vroeg op

Door je wekker voor 6 uur ‘s ochtends te zetten, heb je een voorsprong op de rest. Je hebt zo één of twee uur meer om de week goed voor te bereiden. En natuurlijk ook voor het uitoefenen van wat welverdiende selfcare. Ook de big gals zien selfcare als een must en zij bereid daar wat eerder voor op te staan. Wij weten inmiddels ook dat selfcare super belangrijk is, dus zijn ook wij bereid daar wat slaap voor in te leveren.

2. Succesvolle mensen eten een gezond ontbijt

(Gezond) eten is als benzine voor het lichaam. Zonder een goed ontbijt functioneer je minder goed. En nee, dat kopje koffie is niet voldoende. Succesvolle mensen realiseren zich dat hun lichaam een tool is die ze gebruiken in hun business of op het werk. Of ze nou achter de computer werken of in een kledingwinkel staan. Sla daarom een goed ontbijt niet over, en maak er genoeg tijd voor. Niet alleen op de maandagochtend, maar ook elke andere ochtend.

3. Succesvolle mensen mediteren

Het dagelijks terugkeren naar jezelf is ook een belangrijke gewoonte van succesvolle mensen. Ze reserveren vijf minuten tot een uur om zich bewust te worden van hun gevoelens en mindset voor de dag. Door dit te doen, zijn ze de rest van de dag kalmer en weten ze precies wat hun krachten en valkuilen zijn. Ook Oprah mediteert twee keer per dag, en dan voor 20 minuten. Daarover zegt ze:

“Ik eindig met een voldaan gevoel. Gevuld met hoop, een gevoel van voldoening en diepe vreugde.” (HuffingtonPost)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Succesvolle mensen maken een todo-list

Door het opstellen van een todo-list, maak je jouw hoofd leeg en kan je creatiever denken. Succesvolle mensen visualiseren de nieuwe week en stellen aan de hand daarvan een overzichtelijke planning en todo-list op. Dit zorgt er niet alleen voor dat hun maandag soepel verloopt, maar ze hebben ook een duidelijke start van de week. Waarin ze precies weten wat er van hun verwacht wordt.

5. Ze denken positief

Terwijl 80% van de mensen op Facebook memes deelt over hoe vermoeiend de maandag ochtend wel niet is, zijn succesvolle mensen bezig met positief denken. Ze zien de maandagochtend juist als een kans om iets moois van hun week te maken. Dat bewust positief denken, zorgt ervoor dat ze kansen zien in plaats van hindernissen. Dat zorgt er ook voor dat ze hun maandag met een glimlach op hun gezicht beginnen, in plaats van een met een frons.

Er is ontzettend veel dat wij kunnen leren van andere succesvolle mensen, want op onze eigen manier zijn wij ook al succesvol. De maandagochtend is slechts een begin. Wat doen succesvolle mensen, volgens jou, nog meer op de maandagochtend?

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: