vriendinnen-online

Nieuwe vrienden maak je tegenwoordig online, dit zijn onze tips

Het gezegde “true friends are hard to find” is wat ons betreft helemaal waar. Het is ontzettend lastig om vrienden te vinden en al helemaal friends for life. Gelukkig is er één groot voordeel aan het feit dat we veel online leven: het maken van vriendschappen gaat zo een stuk makkelijker. Weet je niet waar te beginnen? Dan zijn dit onze tips voor het maken van nieuwe vrienden online.

Dit artikel werd voor het eerst in 2021 gepubliceerd. Hij is bijgewerkt op 17-9-2023.

Toen ik twee jaar geleden voor het eerst naar een nieuwe stad verhuisde, liet ik al mijn vrienden achter. En alhoewel we elkaar nog regelmatig opzoeken, voelt het niet meer hetzelfde. Helaas, want het is fijn om in een nieuwe omgeving mensen om je heen te hebben die je vertrouwd. Daarom ging ik op zoek naar m’n tribe, de mensen waarin ik mij het meest herken. En gelukkig vond ik die online.

Zo maak je nieuwe vrienden online:

Shoot your shot

Shoot your shot, slide in de DM’s

Voeg jezelf toe aan een Facebook-groep

Wist je dat er verschillende Facebook-groepen zijn die bewust vrouwen bij elkaar brengen. Zo heb je bijvoorbeeld de groep Ladies Social Club die daar speciaal voor opgericht is. Maar ook groepen voor bijvoorbeeld ondernemers, moeders of fitgirls zijn plekken waar je vrienden ontmoet met dezelfde interesses en hobby’s als die van jouw. Het is even zoeken, maar ook met Facebook maak je snel nieuwe vrienden online.

Wees actief met liken en reageren

Het belangrijkste is toch wel dat je actief aan gesprekken deelneemt. Je kunt niet bij andere vrouwen opvallen, als je niets van jezelf laat zien. De gouden regel daarbij is toch echt dat je niet alleen kunt liken, maar ook moet reageren. Dus zie je een leuke foto langskomen op Instagram of een grappige snap op Snapchat, reageer dan ook oprecht.

Download een chat app

Er zijn meerdere apps die speciaal ontworpen zijn om vriendschappen tussen meiden te stimuleren. Zo heb je bijvoorbeeld de app Hey! VINA die werkt als Tinder, maar dan voor vriendschappen. Het enige nadeel aan dit soort apps is dat ze nog niet zo populair zijn, waardoor je minder keuze hebt.

Wees bovenal gewoon jezelf. De leukste mensen die op sociale media langskomen zijn de mensen die zichzelf zijn. Door jezelf te zijn maak je dan ook de juiste nieuwe vrienden online.

Beeld: Andra C Taylor Jr

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: