supporten-black-owned-businesses

5 tips voor het supporten van Black Owned Businesses tijdens deze pandemie

2020 was een gek jaar! Voor veel ondernemers ging het één van twee kanten op. (Online) succes of even doorbijten. Daarom is het extra belangrijk dat wij, als consumenten, investeren in de bedrijven die wij niet kunnen missen. Dit zijn onze 5 tips voor het supporten van Black Owned Businesses tijdens deze pandemie.

Er is gelukkig ook goed nieuws! Volgens het CBS (Centraal Bureau van de Statistiek) heeft onze economie de afgelopen maanden een aardige groei doorgemaakt. Een groei die voor meer dan de helft aan de consumenten toe te schrijven is. Wij zijn na de eerste lockdown namelijk niet stil blijven zitten en hebben gezamenlijk aardig wat geld uitgegeven. Helaas is het voor een deel van de ondernemingen nog niet voldoende. Lees dus snel verder.

Doe aan afhaal of thuisbezorging

Deze tip hebben wij al eens eerder gedeeld en blijft natuurlijk gewoon van toepassing. Vooral de horeca kan onze steun goed gebruiken nu ze voor een tweede keer hun deuren moeten sluiten. Ga dus lekker opzoek naar de leukste Black Owned horeca bij jou in de buurt en plaats een bestelling*. Wanneer de horeca weer opengaat kan je natuurlijk ook een keer langs voor de full experience. Dit zijn onze horeca tips: Onze tien favoriete black owned restaurants in AmsterdamOnze vijf favoriete black owned restaurants in Rotterdam & Deze 7 black owned restaurants in Amsterdam bezorgen nu ook thuis!

*Bestel bij de onderneming zelf en voorkom dat ze een deel van de inkomsten aan thuisbezorgd (en anderen) moeten betalen.

Koop nu al jouw kerstcadeaus in

Veel BOB’s (Black Owned Businesses) hebben nu al leuke kerstacties lopen. De voornaamste reden is om de drukte in december te omzeilen. Een groot deel van de ondernemingen heeft geen fysieke locatie waardoor je rekening moet houden met een langere verzendtijd en hogere verzendkosten. Door nu al je inkopen te doen ondersteun je niet alleen een Black Owned Business, maar hoef je ook op 24 december niet overhaast de drukke stad in.

Like, deel & volg op sociale media

Niet iedereen kan het zich veroorloven om meerdere Black Owned Businesses per maand te supporten. Gelukkig is een like, deel of een volg op sociale media ook heel fijn. Heb je nog wat extra tijd over? Plaats dan een goede en eerlijke review op hun website. Daar hebben de ondernemers ook ontzettend veel aan. Meer volgers en engagement zorgt op sociale media voor meer zichtbaarheid. Op die manier ben jij wellicht geen nieuwe (betalende) klant, maar iemand anders wel.

Tell a friend to tell a friend

Een leuke onderneming tegengekomen? Deel hem dan met je vrienden en familie. Misschien heb jij op dit moment de producten of diensten niet nodig, maar is het precies wat iemand in je omgeving goed gebruiken kan. Als zij het dan ook nog eens met hun omgeving delen, gaat het balletje rollen en maken jullie gezamenlijk een (kleine) ondernemer erg blij!

Stuur een lief berichtje

Een lief berichtje zet natuurlijk geen brood op tafel, maar kan een hardwerkende ondernemer wel erg blij maken. De kans is groot dat ze met ondernemen begonnen zijn om anderen blij te maken. Een blije (potentiële) klant is dus veel meer waard dan je denkt. Wie maak jij blij met een lief berichtje?

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: