emotioneel-afwezige-partners

De 6 kenmerken van emotioneel afwezige partners volgens selflove coach, Moreira Paskald

Ben je aan het daten, maar weet niet zo goed waar je bij je partner staat? Krijg je vaak het idee dat je partner je geweldig vindt, afgewisseld met momenten dat je niets van je partner hoort? Dan kan het zijn dat je met een emotioneel afwezige partner te maken hebt. De zes kenmerken van emotioneel afwezige partners, volgens selflove coach Moreira Paskald, lees je hieronder.

Dit artikel werd voor het eerst in 2020 gepubliceerd. Hij is bijgewerkt op 23-7-2023.

“Een emotioneel afwezige partner is normaal gesproken minder goed in het delen van diepe gevoelens en de meeste persoonlijke gedachten. Met iedereen, ook niet met vrienden.” Wellicht herken je jezelf of je partner hierin. Het is niet erg, het is wel belangrijk dat je de opzoek gaat naar de onderliggende reden, en desnoods de hulp van een professional inroept.

De kenmerken van emotioneel afwezige partners

1. Je partner toont niet veel genegenheid

Genegenheid, zoals bijvoorbeeld in het openbaar hand in hand lopen, kan als een bedreiging aanvoelen. Het is het opbouwen van intimiteit dat angst aanwakkert. Wanneer je je partner erop aanspreekt kun je één van de volgende reacties verwachten: “Ik toon gewoon van mijzelf niet zo makkelijk genegenheid” of “Je verwacht te veel van mij”.

2. Je partner is aanhankelijk en afstandelijk tegelijkertijd

Emotioneel afwezige partners hebben net als de meesten behoefte aan een intieme relatie, alleen maakt de gedachte daaraan ze angstig. Ze zullen uiteenlopende redenen aandragen om een echte relatie te voorkomen. Maar het komt allemaal op hetzelfde neer: ze willen (waarschijnlijk) geen relatie en kunnen niet omgaan met gezonde relaties.

3. Je partner leeft enkel in het hier en nu

Een emotioneel afwezige partner zal vaak weigeren om te praten over de toekomst van de relatie. Of zal je vertellen wat je horen wilt en de woorden op een later moment weer terugnemen. De partner zal daarbij niet stilstaan bij de invloed die deze leugens op je kunnen hebben.

4. Je partner maakt vaak opmerkingen over hoeveel ze van hun vrijheid houden

Je partner zal vaak subtiele hints geven over dat ze het heerlijk vinden om alleen te wonen, dat ze nooit willen trouwen of zich nooit willen binden. Wanneer je deze subtiele hints oppikt, geloof ze dan op hun woord. Want de partners menen echt wat ze zeggen.

5. Je voelt je onzeker over waar je staat

Je partner wilt geen vaste, serieuze relatie hebben. Vaak laten ze je dit niet meteen weten, maar geven ze je net genoeg aandacht om je aan het lijntje te houden. En jij maar hopen dat er iets zal veranderen. Je zal daardoor vaak verwarring en onzekerheid ervaren. Wil je het bespreekbaar maken, is de kans groot dat je partner doelbewust van onderwerp verandert.

6. Je partner laat soms dagen voorbij gaan zonder contact op te nemen

Als je iemand leuk vindt wil je het risico niet nemen dat je de aandacht van de ander kwijt raakt, daarom is het normaal dat de ander dagelijks wat van zich laat horen. Een emotioneel afwezige partner zal dat echter minder vaak en zonder enige regelmaat doen.

Meer wijze lessen van onze favoriete selflove coach, Moreira Paskald? Volg haar dan op Instagram.

Beeld: Shingi Rice


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: