cuffing season

Cuffing Season is hier en dit zijn de grootste do’s & don’ts

Is er in de afgelopen maand tenminste één ex in je dm’s geslide? Dan is het zo ver… het officiële begin van Cuffing Season.

Eens per jaar gaan mensen van alle achtergronden op zoek naar een maatje om mee te paren tijdens de koude wintermaanden. En dat levert hen af en toe meer stress op dan nodig is. Daarom hebben we speciaal voor jou een handige blog geschreven met daarin alle do’s en don’ts voor Cuffing Season!

De do’s voor cuffing season:

Weet waar je naar op zoek bent

Teveel relaties die tijdens Cuffing Season beginnen, stranden wanneer de eerste bloemen bloeien. Dat komt onder andere doordat veel mensen niet weten waar ze naar op zoek zijn. Ze hebben behoefte aan gezelligheid en warmte, maar zijn verder doelloos aan het daten. Door vooraf te bedenken met welk doel je date, kun je gerichter op zoek naar een geschikte partner. En date je juist wel om de tijd tot je hot babe summer te overbruggen? Date dan vooral met de mensen die dat ook zijn. Dat scheelt een heleboel gebroken harten in april.

Kies je partner bewust

Cuffing Season en de cuddle season die daarop volgt, moet wel leuk blijven. Stap daarom niet gehaast een nieuwe relatie in met de eerste persoon die naar je kijkt. Of je nou casual date of op zoek bent naar een levenspartner, ga alleen in zee met de mensen die je een goed gevoel geven. Je weet wel, partners bij wie je je veilig voelt en die compatible zijn op de meeste gebieden. Je verdient het om zorgeloos van je relatie te kunnen genieten, zonder dat er een heleboel angsten en onzekerheden getriggerd worden.

Maak je verwachtingen bespreekbaar

Niets is zo vervelend als verwachtingen die niet uitgesproken zijn. Je kunt allebei met een ander doel daten en er nooit achter komen totdat de relatie in een grote ruzie eindigt. In elk soort relatie is het daarom belangrijk dat we van elkaar weten wat er verwacht wordt. Zo kunnen we ervoor kiezen om naar de verwachtingen van de ander te handelen, of eerlijk te zeggen dat het toch niet helemaal een match is.

Durf jezelf open te stellen

Het is heel spannend om jezelf open te stellen. Vooral als je Cuffing Season-partner een onbekende in je leven is. Toch raden we je aan om de angst los te laten en op je eigen keuzes te vertrouwen. Als je onze do’s volgt weet je waar je naar op zoek bent, heb je jouw partner bewust gekozen en zijn jullie verwachtingen geuit en een match. Dan mag je met zelfverzekerdheid zeggen dat je met alle informatie die je hebt een goede keuze maakt. En dan mag je ook best wat meer van jezelf laten zien.

En de don’ts:

Don’t Settle

Kort, maar krachtig: don’t settle. Nog te vaak kiezen we een partner waarvan wij hopen dat ze in de toekomst zullen veranderen. Dat kan, maar de kans op een gebroken hart is net zo groot. Of misschien wel groter. Door te kiezen voor iemand die geen echte match is, werk je jezelf alleen maar tegen en laat je geen ruimte over voor de juiste persoon. En laat dan nou net het mooie zijn aan Cuffing Season; mensen zijn massaal op zoek, dus de kans dat je de juiste tegen het lijf loopt is stukken groter.

Heb niet teveel verwachtingen

Het hebben van rationele verwachtingen gaat hand in hand met het bespreekbaar maken van je verwachtingen. Alhoewel het heel leuk is om de ware aan de haak te slaan (als je daar naar op zoek bent), heeft niet iedereen die behoefte. Verwacht dus niet dat het bij de eerste date al raak is. Vaak moet je vele kikkers kussen, voordat je een koninklijk figuur aan de haak slaat. Bovendien kan Cuffing Season heel leuk zijn, maar ook heel stressvol als je er te veel van verwacht. En lukt het dit seizoen niet? Er komen nog vele andere aan.

Te snel gaan

Sommige mensen worden nou eenmaal supersnel verliefd. Die lopen na de eerste date al met hun hoofd in de wolken en krijgen een heleboel verwachtingen die daarbij horen. Zoals binnen vijf minuten reageren op appjes bijvoorbeeld. Dat zorgt bij jou voor frustratie, omdat niet aan je verwachtingen wordt voldaan. En bij je partner voor onbegrip, omdat die nog niet zo ver is. Een handige quote uit het boek Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is: “Liefde moet in balans zijn. Als meer van je partner houdt dan hij van jou, geef hem dan de tijd en de ruimte om bij te komen.”

Happy Cuffing Babes!

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d