Van trolls naar winning season: 3 wijze lessen uit de situatie van Jordyn Woods

Als je Jordyn Woods voorheen nog niet kende, ken je haar nu zeker wel. Ze is geboren in een rijke familie, ondernemer, model en was kind aan huis bij de Kardashians. En alhoewel Jordyn al een tijdje in de spotlight leefde, werd ze pas echt bekend na het grote schandaal met Khloe Kardashian’s ex, Tristan Thompson. Dat heeft Jordyn Woods, naast bekendheid, ook heel wat trolls opgeleverd.

Jordyn zou begin van dit jaar tijdens een huisfeestje met Tristan Thompson hebben gezoend, en dat later ook hebben toegegeven. De media heeft de situatie vervolgens uitgemolken, totdat er niets meer van Jordyn’s reputatie over was. Het leek er toen even op dat Jordyn Woods na alle drama in de vergetelheid zou verdwijnen, maar niets was minder waar.

Na haar aanwezigheid bij Jada Pinkett-Smith’s Red Table Talk, werd Jordyn populairder en succesvoller dan ooit te voren. Nu heeft Jordyn na vele succesvolle samenwerkingen, ook haar eerste grote cover te pakken. Zo staat de ondernemer op de cover van de september issue van de Britse Cosmopolitan, en dat is niet niks.

jordyn-woods-trolls-header

Omdat wij allemaal wel door nare situaties gaan, is het altijd fijn als wij kunnen leren van de situaties van anderen. Daarom hebben wij de drie grootste lessen die wij van de situatie van Jordyn Woods en haar trolls kunnen leren, voor jullie op een rijtje gezet.

Eerlijkheid duurt het langst

Niet te lang na het voorval met Tristan, deed Jordyn haar verhaal bij Red Table Talk. Tijdens de aflevering kregen wij een emotionele, open en vooral eerlijke Jordyn te zien. De toen nog vooral aangeslagen Jordyn vertelde haar verhaal van begin tot eind, en gaf ook toe daadwerkelijk met Tristan gezoend te hebben. Mede dankzij haar eerlijkheid en de support van de Smith familie, heeft een groot deel van de zwarte online gemeenschap stelling genomen, en Jordyns kant gekozen.

Ze zagen het gebroken meisje, die ondanks alle narigheid, ervoor koos om eerlijk te zijn, en toe te geven dat ze fout zat. ‘Eerlijkheid duurt het langst’ is dan ook een prachtig gezegde. Niet alleen waarderen anderen jouw eerlijkheid, maar je hebt er zelf ook veel aan. Het heelt om eerlijk je verhaal te vertellen en over je gevoelens te praten, en geeft je ook nieuw inzicht in de situatie. Als je op dit moment in een vervelende situatie zit, en je nog niet helemaal eerlijk tegen jezelf durft te zijn, raden wij jou aan om daar zo snel mogelijk mee te beginnen.

Pak mooie kansen met beide handen aan

Alhoewel Jordyn al behoorlijk wat volgers op Instagram had en het influencer status al meer dan verdient had, heeft ze na het voorval veel meer aanbiedingen gekregen. En die heeft ze met beide handen aangenomen. Natuurlijk weten wij niet welke samenwerkingen de onderneemster afgewezen heeft, maar de kansen waartegen ze ‘ja’ heeft gezegd, hebben haar veel goeds opgeleverd.

Wij weten dat het moeilijk is om in een nare periode kansen te zien, en kansen te pakken. Maar juist op die momenten is het van belang dat je vooruitkijkt en aan de toekomst werkt. Het kan zijn dat je met onzekerheden kampt en het gevoel hebt dat je de kansen niet waard bent, maar niet geschoten is altijd mis. Daarnaast geloven wij niet dat het universum kansen op je pad brengt, om je nog meer naar beneden te halen. Maar juist om je uit de shit te halen.

Zet de haters op ‘mute’

Als Jordyn Woods haar haters moest geloven, was ze een ‘hoer’, een ‘home wrecker’ en mocht ze ter plekke dood neer vallen. Natuurlijk deden de opmerkingen Jordyn pijn, en geeft ze ook toe dat ze verslaafd was aan het kijken naar de nare comments op sociale media. Maar ze heeft haar toekomst niet laten beïnvloeden. Ze is meer dan alle haat, en dat beseft Jordyn maar al te goed.

De kans is klein dat wij ooit op sociale media uitgescholden worden voor ‘hoer’ of ‘slet’. Maar ook al de woorden van naysayers en vrienden of familie, kunnen effect hebben op hoe wij in het leven staan. Het is onze taak om ervoor te waken dat deze woorden geen blijvende invloed op ons hebben. Natuurlijk doen ze pijn, maar ze houden je vooral achter in het bereiken van je volle potentie.

Zet de trolls om je heen daarom, net als Jordyn Woods, altijd op ‘mute’ en ‘ignore’, want je hebt ze niet nodig.

Now go out there and live your best life!

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: