,
online-daten

Online daten? Daar is het nu de beste tijd voor

Het is koud buiten. Freaking koud. Het is ook cuffing season. Alleen leuk wanneer je ook echt iemand aan de haak slaat. Minder leuk als dat wat moeilijker gaat, omdat je bijvoorbeeld na vijf uur ‘s middags geen voet meer buiten de deur zet. In het donker en de regen? No thanks. En aangezien de kans klein is dat de ware zomaar voor je deur staat (tenzij je dagelijks thuisbezorgd bestelt) is online daten wellicht een optie. 

Cuffing season is officieel begonnen. Van oktober tot maart gaan wij met z’n allen opzoek naar een partner om de koude dagen mee door te komen. Denk aan de vele avonden Netflix en Chill, of gewoon Chill. Helaas gaat het zoeken naar een partner ons een stuk minder gemakkelijk af in de winter. Er zijn maar weinig mensen die vrijwillig naar buiten gaan in de regen. De kans om Prince Charming tegen te komen is daardoor ook een stuk kleiner. Volgens een onderzoek van Dating.com daalt de kans om iemand leuks tegen het lijf te lopen aanzienlijk tijdens de wintermaanden. En wel met bijna 50 procent. Best logisch ook.

Meer kans op dating apps

Uit het onderzoek blijkt dat mensen in de winter veel liever thuis blijven dan in de zomer. Zo is het dat 67% van de mensen sociale aangelegenheden liever een paar keer overslaat. En daartegenover staat dus dat er meer mensen achter sociale media zitten. En zo ook op dating apps. Volgens het onderzoek neemt de activiteit op dating platformen tussen november en februari met maar liefst 30% toe. Guess it’s time to ‘hey bighead’ our Tinder-accounts again. 

Natuurlijk is het niet zo dat de toegenomen activiteit op de dating apps betekent dat je meer kans hebt om de ware tegen te komen. Persoonlijk denk ik dat de meeste kerels die in de winter hun Tinder-account heractiveren zich gewoon vervelen. En eerlijk is eerlijk, ik heb er ook over nagedacht. Ik zit namelijk na vijven het liefst in mijn pyjama achter mijn Netflix-account, kijkend naar een film die ik al tig keer heb gezien. In plaats van socializen met vriendinnen.

Maar heb je de inschrijving voor cuffing season net gemist, en wil je toch een paar leuke mannen ontmoeten voordat de temperatuur weer stijgt, dan is online daten een aanrader. Er zijn nu veel meer leuke mannen op de platformen dan in de zomer, dus wie weet sla je wel iemand aan de haak.

Is het online daten goed afgelopen? Let us know.

Deze artikelen over relaties & seks vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: