,
lessen-single

De belangrijkste lessen die ik geleerd heb tijdens mijn Single Season

Als je net uit een relatie komt kan het vrijgezellen bestaan bijzonder stom aanvoelen. Dat was ook voor mij het geval. Ik kwam net uit een relatie van twee jaar, was moeder van een pasgeboren baby, en voelde me leeg. Dat was het begin van, wat ik nu zie als, mijn Single Season. Het was moeilijk, maar ik heb bewust aan mezelf gewerkt voordat ik mij opnieuw openstelde voor het idee van een nieuwe relatie.  Mijn Single Season heeft mij goed gedaan, en ik heb er ontzettend veel van geleerd. Hieronder lees je de belangrijkste lessen die ik geleerd heb tijdens mijn Single Season. 

Het begint met zelfliefde

Voor mij is zelfliefde nooit vanzelfsprekend geweest. Ik kreeg het niet mee vanuit huis. Integendeel werd zelfliefde juist als arrogant en onnodig weggezet. Na mijn relatie leerde ik voor het eerst om van mezelf te houden. Doordat ik van mezelf leerde houden, kon ik mijn leven weer oppakken en een eigen bedrijf beginnen. Met zelfliefde komt zelfvertrouwen. En als je die twee dingen bezit kan je alles bereiken. Dat heb ik gelukkig persoonlijk mogen ervaren.

Trust the universe

Het vertrouwen in het Universum (of God) kan behoorlijk moeilijk zijn. Wij mensen willen graag alle touwtjes in handen hebben en het liefst nu al weten hoe onze toekomst eruit ziet. Helaas is dat niet hoe het leven werkt, en zodra je je daaraan overgeeft ervaar je een ongekende rust. Het vertrouwen heb ik moeten leren, maar het is heerlijk om te weten dat alles uiteindelijk op z’n pootjes terecht komt.

Met het vertrouwen in het Universum kwam voor mij ook het bewust leren van de gebeurtenissen in mijn leven. Iedere levensgebeurtenis heeft ertoe geleid dat ik ben wie ik nu ben, en ik kan eerlijk zeggen dat ik daar verdomme trots op ben.

Over je relatie zijn betekent niet dat je genezen bent

Nadat het uitging met mijn ex, de vader van mijn zoontje, heb ik mij volledig op mijn werk en hobby’s gestort. Zodat ik niet met mijn gevoelens hoefde te dealen. Op een gegeven moment voelde ik geen verdriet meer, en liep ik met het idee rond dat ik genezen was. Maar in werkelijkheid onderdrukte ik mijn gevoelens.

Dat je over jouw vorige relatie heen bent wilt dus niet zeggen dat je genezen bent. Wil je wel echt genezen en zonder baggage in je volgende relatie kunnen stappen, is het belangrijk dat je door je verdriet en pijn heen werkt. Want zonder dat te doen neem je de pijn mee naar je volgende relatie en loopt die zeer waarschijnlijk ook verkeerd af.

Het is oké om een relatie te willen

Mede dankzij relaties als die met mijn ex is het in mijn omgeving af en toe taboe om aan te geven dat je klaar bent voor een nieuwe relatie. Je opmerking wordt dan als wanhopig gezien, want ja, wij vrouwen hebben geen man nodig. In ieder geval niet om gelukkig te zijn, wel voor seks. Het willen hebben van een (vaste) relatie is echter verre van wanhopig, en gewoon een menselijk verlangen. Het is oké om een relatie te willen hebben en daar open voor te staan.

Beter nog, ik denk dat als het verlangen naar een relatie groeit, dat je er dan klaar voor bent. Los van het verlangen naar een relatie vanuit eenzaamheid, waar ook niet altijd iets mis mee is trouwens. Het gaat alleen mis als je settled omdat je eenzaam bent.

Het is ook oké om geen relatie te willen

Het is natuurlijk ook volkomen normaal om de komende tijd geen relatie te willen. Misschien wel nooit meer. Belangrijk is om na te gaan of dat voorkomt uit verdriet en pijn, of dat je daar als vrouw gewoon geen behoefte meer aan hebt. Ik heb zelf lange tijd geroepen dat ik nooit meer verliefd zou worden, of zou trouwen. Bij mij kwam dat voort uit pijn en gekwetste gevoelens. Zo denk ik er ook dus niet langer over.

Voor genoeg vrouwen is dat echter anders. Er zijn vrouwen in mijn omgeving die er bewust voor kiezen zo lang mogelijk te wachten met een relatie, omdat er nog heel veel is dat ze bereiken willen. En ook dat is meer dan oké. Het leven draait namelijk niet alleen om verliefdheid en relaties.

Wat zijn de lessen die jij geleerd hebt in jouw Single Season?

De mooiste boeken om te lezen tijdens je Single Season:

Michelle-obama-boeken-lessen-single

Michelle Obama – Mijn Verhaal – €26.99

boeken-lessen-single

Fransesc Miralles – Ichigo-ichie – €15.99

Chimamanda Ngozi Adichie – Paarse Hibiscus – €12.50

boeken-lessen-single

Rupi Kaur – Milk and Honey – €11.99

Deze artikelen over relaties en single zijn vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: