venus retrograde 2023

De Venus Retrograde 2023 in het kort!

Iedereen zit met ingehouden adem op de Venus Retrograde 2023 te wachten, maar dat is helemaal niet nodig. Het is namelijk de perfecte kans om de juiste keuzes te maken en je normen en waarden te overdenken. En zo kan het ook voor jou één van de beste zomers ooit worden!

Op zaterdag 22 juli 2023 begint de Venus Retrograde van zes weken in het sterrenteken Leeuw. Een bijzondere tijd, want Venus – vernoemd naar de Romeinse godin van de liefde – is de planeet van plezier, kunst en romantiek.

Naar binnen kijken tijdens de Venus Retrograde 2023

Omdat Venus de planeet van de liefde is en een retrograde meestal veel losmaakt, wachten velen vol spanning op wat er komen gaat. In tegenstelling tot de Mercury Retrograde ligt de focus nu meer op de interacties met onze naasten. Toch is deze retrograde er niet op uit om onze deze relaties kapot te maken. Maar als een relatie niet voorbestemd is, zijn er geen garanties natuurlijk. Gelukkig kunnen de komende zes weken een wel heel bijzondere periode worden, vol met liefde en heling. En misschien wel met de terugkomst van die ene ex die je niet meer uit je hoofd kunt krijgen. Er is dan ook niets mis met verzoening, zolang het wel in je voordeel werkt.

Normaal bepaalt Venus je connecties met anderen, hoe je plezier ervaart, waar je waarde aan hecht en hoe je geld verdient en uitgeeft. De Venus Retrograde moedigt ons aan om naar binnen te kijken en op deze thema’s te reflecteren. Zorg er dus voor de je bewuster met nieuwe relaties omgaat en voorzichtiger bent als het op geld uitgeven aankomt.

Benieuwd naar welk effect de retrograde op jou zal hebben? Kijk dan naar waar het sterrenteken Leeuw zich in jouw huizen bevindt. Bevindt Leeuw zich in je 8e huis, reflecteer dan extra op je manier van communiceren tijdens deze periode. En in het 7e huis, dan ligt de focus extra op je relaties met die mensen van wie je houdt.

Je beste ‘ik’

Alhoewel je ook wat tough love van deze retrograde zult ontvangen, is dit het perfecte moment om te reflecteren en te werken naar een beter leven. Met de retrograde komt groei en transformatie op het gebied van de liefde en creatieve uiting. Zo geeft het je een duw in de goede richting als het tijd is voor een kleine (innerlijke) makeover. En kun je werken aan je beste ‘ik’ met hulp van de sterren!

Beeld: Tiffany Freeman

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: