,
serieus genomen ondernemer

Zo wordt je serieus genomen als jonge ondernemer

Wij herkennen het allemaal. Je bent pas begonnen met ondernemen en van alle kanten wordt er al aan je kwaliteiten getwijfeld. Mensen gaan er automatisch van uit dat je als jongere nog niet genoeg skills bezit om serieus te kunnen ondernemen. Maar natuurlijk is niets minder waar. Met de onderstaande tips wordt je als jonge ondernemer wel serieus genomen.

Dit artikel werd voor het eerst in 2019 gepubliceerd. Hij is bijgewerkt op 30-6-2023.

Serieus genomen worden als jonge ondernemer doe je zo:

Wees doelgericht en zelfverzekerd

Als jonge ondernemer is het ontzettend belangrijk om doelgericht en zelfverzekerd te zijn. Er zullen altijd mensen zijn die niet in het concept van je bedrijf of jou als ondernemer geloven. Als je op dat soort momenten niet stevig in je schoenen staat, geef je op en ga je niet door met jouw bedrijf. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je jouw doelen niet uit het oog verliest en altijd in jezelf blijft geloven.

Maak van je business een brand

Wat velen vergeten is dat een business pas echt kan groeien als het ook als een brand gezien wordt. Klanten herkennen het bedrijf aan je huisstijl waardoor ze zaken met je onderneming blijven doen. Zonder een duidelijke en professionele huisstijl weten klanten vaak niet wat ze kunnen verwachten en kiezen ze voor de concurrent. Met een goede branding wordt je als jonge ondernemer gelukkig al een stuk serieuzer genomen.

Wees professioneel

Hoe makkelijk is het om bij de zoveelste vervelende klant uit je slof te schieten. Op een gegeven moment is ons geduld op en dat is menselijk. Maar stel je in elk contact en ten alle tijden professioneel op. Ook al gaat dat soms ten koste van je eigen ego. Daarnaast houdt professionaliteit ook in dat je een duidelijke website hebt, een professioneel email adres en indien nodig een zakelijke rekening.

Wees jezelf

In strijd met alle concurrenten is het makkelijk om jezelf te verliezen. Als ondernemer geef je soms onopgemerkt een stukje van je authenticiteit weg, wat ten koste gaat van je bedrijf. Zelfs als het honderdste kledingmerk met precies dezelfde kleding wordt je met authenticiteit als jonge ondernemer toch serieus genomen. Want dat is precies wat onze klanten willen zien.

Beeld: Ketut Subiyanto

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: