,
daphne-daffie-be-proud

Daffie Be Proud: Daphne over ondernemen en haar eigen haarproducten lijn

Daphne is het perfecte voorbeeld van een jonge ondernemer. Met haar 23 jaar heeft ze al een succesvolle haarproducten lijn, Daffie Be Proud. Haar producten zijn handgemaakt en op basis van mangoboter. Wij interviewden Daphne over Daffie Be Proud, haar motivatie en haar dromen.

Het begin van Daffie Be Proud

Daphne (23) is een bezige bij die zich met verschillende dingen bezighoud. “Mijn achtergrond is in Business en Innovatie, waardoor ik heel veel weet over het loskomen van het traditionele zakendoen, door de status quo uit te dagen.” Hoe de jonge ondernemer dat doet? “Veel vragen stellen, kritisch zijn en open staan voor ‘’nieuwe’’ dingen.”

Één van die nieuwe creatieve oplossingen is haar Daffie Be Proud. Zes jaar geleden raakte Daphne geïnspireerd door vloggers op YouTube die niet bang waren om hun echte ik te laten zien. “Ik zag heel weinig dat de vrouwen om mij heen, of de vrouwen die op mij leken, au naturel rond liepen. Dus vond ik dat als tiener heel inspirerend.” Daarom begon de creatieve ondernemer met een blog over haar eigen haarverzorgingsroutine, Daffie Be Proud. Een verwijzing naar het trots laten zien wie je echt bent.

Na drie jaar bloggen, deelde Daphne ook recepten voor verzorgingsproducten. “Het grappige is dat er een vrouw was die mij vroeg om één van mijn recepten voor haar te bereiden, omdat ze er zelf geen tijd voor had. Dat was mijn eerste klant. Ze kwam weer terug en gaf mij de tip om er iets mee te doen.” Dat was het moment dat de Mango Haircare lijn van Daffie Be Proud geboren werd.

Openheid en ondernemen

Voor de jonge entrepreneur is eerlijkheid en openheid het belangrijkst. Dat straalt ze met haar bedrijf dan ook bewust uit. Ze wilt namelijk naast het aanbieden van de verzorgingsproducten, ook haar klanten informeren over de haarproducten en het gebruik van de juiste ingrediënten. “Door wetenschappelijke informatie behapbaar te maken voor de alledaagse consument geef ik mensen een eerlijke kans om keuzes voor zichzelf te maken. Wie meer weet kan eerder een betere keus maken, met meer vertrouwen in zijn of haar kunnen.”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Ever since I’ve started Daffie Be Proud, it’s been a rollercoaster. En ik hou van attracties dus zo erg vind ik het ook niet.” Daphne heeft vooral geleerd om met tegenslagen om te gaan, “dat is ondernemen”. Ze ziet dat vooral terug in de fase waarin haar bedrijf nu zit. Ze is namelijk bezig met een rebranding, om zo haar boodschap sterker over te kunnen brengen. “Dat betekent dat er hier en daar wat verandert in de presentatie van onze producten en de bedrijfsprocessen.”

Een bericht gedeeld door Daffie Be Proud (@daffiebeproud) op

//www.instagram.com/embed.js

“Terwijl wij hard bezig zijn met de verandering, weten we natuurlijk niet wat de reactie zal zijn van onze klanten. Dat kan heel positief zijn, maar dit soort dingen kan je helaas niet voorspellen. Als ondernemer is het dus belangrijk om te beseffen dat er bij alles dat je doet een risico is, en dingen niet altijd uitpakken als gepland.”

Big dreams

Vorig jaar heeft Daphne zich vooral gericht op het verbeteren van de kwaliteit van haar producten. En het maken van een plan om haar huidige oplage te verhogen. Daarnaast wilde ze haar achterliggende gedachte, het verhaal, beter op het publiek overbrengen. “De aankomende tijd is het doel voornamelijk om meer taken uit handen te geven en de allergrootste hiervan is de productie. Daarnaast krijgt onze huidige verpakking ook een hele andere look. Iets wat men niet van ons gewend is, maar I am super excited!”

Een doel van Daphne is om niet alleen als ondernemer, maar ook als mens zichzelf te blijven ontwikkelen. “Wat wel heel erg confronterend kan zijn, maar het is altijd op een of ander manier wel rewarding.” “Een tip die graag zou willen geven aan andere #BOSSBABES is dat je niets hoeft te zijn behalve jezelf. Er is niets beter dan jouw authentieke zelf zijn. Er zijn vele manieren om een baas te worden, maar je hoeft ze niet allemaal volgen.”

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: