,
hellen-tecle-marketingcheerleader

Hellen Tecle juicht andere ondernemers toe met haar Marketingcheerleader

Vorig jaar kwamen er in Nederland 100.000 nieuwe bedrijven bij. Dat zijn ook 100.000 nieuwe ondernemers, en daarmee is Nederland de 2 miljoen ondernemingen ruim gepasseerd. Als nieuwe ondernemer komen er dan ontzettend veel onzekerheden op je pad, en daar weet Hellen Tecle alles van. De oprichtster van het platform Babymomtalk, helpt nu ook beginnende ondernemers met hun marketing. Wij interviewden Hellen Tecle over ondernemen en haar Marketingcheerleader.

Onbewust ondernemer

Hellen Tecle (28) is inmiddels een echte Amsterdammer. De ondernemer heeft Marketing gestudeerd en is mama van een zoontje van vier. Hellen is vier jaar geleden onbewust ondernemer geworden. Geheel toevallig, toen ze haar platform Babymomtalk begon als een Facebook-groep voor jonge moeders. Na haar bevalling in mei 2016 had ze behoefte aan contact met andere jonge moeders. Uit dat verlangen begon ze de groep, die toen nog Baby Talk heette.

“Ik had heel erg behoefte aan het contact met anderen. En het maakte mij dan eigenlijk niet uit of ik ze zelf kende of niet.” Hellen richtte Baby Talk na haar bevalling op. Het begon met mensen die in haar vriendenlijst zaten, en die bleven mensen toevoegen. “Ik weet nog dat mijn vriend vroeg of ik een groep had, want hij werd door allemaal mensen benaderd.” Op dat moment werd het Hellen duidelijk dat haar groep al aardig aan het groeien was.

Na twee maanden had haar groep al duizend leden, en werd het Babymomtalk, om zo ook ervaren moeders erbij te betrekken. “Op een gegeven moment zaten wij al bijna op achtduizend leden, en werd ik door allemaal bedrijven benaderd. Ik was verbaasd, want ik was niet bij de KVK geregistreerd. Maar toen ging mijn marketing-knopje aan.” Hellen besloot te kijken wat ze met alle aanvragen kon doen, en heeft zich in 2017 officieel als ondernemer ingeschreven.

Jouw marketing cheerleader

Met het helpen van ondernemers begon Hellen zo een twee jaar geleden. “Daarvoor deed ik weleens freelance klusjes voor bedrijven. Maar medio 2018 ben ik het met enige regelmaat gaan doen. Toen merkte ik dat veel mensen wilden weten hoe zijn hun marketing aan konden pakken.” De inmiddels ervaren ondernemer helpt andere ondernemers door middel van strategiesessies, coaching en evenementen. Zo heeft ze begin van het jaar een Business Shower en een Masterclass georganiseerd.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sinds kort is Hellen ook officieel jouw Marketing Cheerleader. “Het is een klant die het tegen mij zei. Ik probeer het onderdeel marketing altijd een beetje leuk over te brengen. En toen zei een klant tegen mij, ‘ik vind jou echt mijn marketing cheerleader.’ En dat vond ik gelijk een leuke naam.” Een maand geleden heeft Hellen haar website gelanceerd. Op haar website biedt ze haar klanten meer inzicht in haar diensten als merkstrateeg en coach.

Met heel veel liefde

Het helpen van ondernemers doet Hellen met heel veel liefde. Zo raken haar klanten niet uitgesproken over de hulp die zij hen geboden heeft. En komen veel klanten bij haar terug voor meer advies. Ook op Instagram deelt de ondernemer, onder @marketingcheerleader, tips voor zowel beginnende als ervaren ondernemers. Sinds kort biedt ze een leerzame Instagram cursus aan. Maar naast het bieden van hulp, verbindt Hellen ook mensen.

Zo zegt ze over haar afgelopen Business Shower: “De eerste editie was lekker intiem, een heel gezellige high tea. De dames gaven elkaar tips, volgden elkaar, en supporten elkaars bedrijven. Één van de dames had een dansworkout, en de helft van de aanwezige meiden, waren gewoon naar haar workout gekomen. En die hebben nu ook heel nauw contact met elkaar.” Hellen is dan ook blij dat ze ondernemers kan helpen, met meer dan alleen hun markerting.

Meer weten over Hellen Tecle en haar taken als Marketingcheerleader? Neem dan een kijkje op haar website.

Meer interviews zoals Hellen Tecle als Marketingcheerleader?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: