,
zonnebrandcrème donkere huid

Black girl approved: 5x zonnebrandcrème voor de donkere huid

Ja, ook onze donkere huid heeft bescherming tegen de zon nodig. Lange tijd werd gedacht dat onze melanin ons tegen de invloed van de zon beschermde, maar niets is minder waar.  Vooral mensen met een huidaandoening als eczeem en acné blijken extra gevoelig voor zonnestralen. En die hyperpigmentatie waar wij maar niet vanaf lijken te komen? Die krijgt een extra boost van die zonnestralen waar wij zo van genieten. Happy skin, ook tijdens de aankomende zomermaanden? Dit is vijf keer een Black Girl Approved zonnebrandcrème voor de donkere huid!

Dit artikel werd voor het eerst in 2021 gepubliceerd. Hij is bijgewerkt op 30-6-2023.

Happy skin

Nu de zomer toch echt begonnen is en de zon steeds meer uren draait, is het belangrijk dat wij onze huidverzorging op het huidige weer aanpassen. De echte skincare-enthousiasten weten dat de winterse skincare routine niet naar de zomer mee kan. Crèmes tegen de droge huid zijn ingeruild voor een lichtere variant en de SPF is flink omhoog gegooid. De komende maanden brengen wij vooral buiten door en worden wij dus veel meer aan de zon blootgesteld. Daarom gaan wij, samen met jou, opzoek naar de perfecte zonnebrandcrème die jouw donkere huid beschermt tegen alle invloeden van buitenaf.

Die zonnestralen zijn natuurlijk niet alleen maar slecht. Ze geven vitamine D af, wat zorgt voor gezondere botten en een verminderde kans op depressies. Wij worden met z’n allen een stuk vrolijker en optimistischer van de zon. Maar daartegenover zorgen teveel zonnestralen ook voor gezondheidsproblemen, zoals huidkanker, een zonnebrand, hyperpigmentatie of versnelde veroudering van de huid. Insmeren dus!

De beste zonnebrandcrème voor de donkere huid:

Dit zijn onze favoriete Black Girl Approved zonnebrandcrèmes voor de donkere huid, die dus GEEN witte waas op jouw huid achterlaten!

1.

Fenty Beauty invisible moisturizer broad spectrum SPF 30 – € 35,-

zonnebrandcrème donkere huid

2.

Black Girl Sunscreen broad spectrum SPF 30 – € 49,68

zonnebrandcrème voor donkere huid

3.

Kiehl’s Ultra Light Sungel SPF 50 – € 38,45

4.

Shiseido Expert Sun Protector Face & Body Lotion SPF 50+ – € 20,99

zonnebrandcrème donkere huid

5.

Supergoop! Unseen Sunscreen SPF 30

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: