donkere huid zonnebrandcrème

Dit is waarom ook de donkere huid zonnebrandcrème nodig heeft

Zonnebrandcrème voor de donkere huid? Dat leek tot voor kort net een mythe. Terwijl het ook voor de donkere huid écht belangrijk is. Say what?! In deze blog vertelt Dee waarom ook de donkere huid zonnebescherming nodig heeft.   

Dit artikel werd voor het eerst in 2020 gepubliceerd. Hij is bijgewerkt op 16-7-2023.

Als er één schap is waar de meeste melanin beauties aan voorbij lopen dan is het wel de schap met zonnebrandcrèmes. Guilty! Althans tot voor kort, want nu weet ik beter. Mijn filosofie was: who needs sunscreen when you got melanin? Maar inmiddels weet ik hoe belangrijk het is om mijn huid te beschermen, vooral omdat ik melanin heb!

Wijsheden uit Korea

Tijdens mijn uitwisseling naar Zuid-Korea zo’n zes jaar geleden, leerde ik ontzettend veel over skincare. Het verzorgen van je huid is daar een whole lifestyle! Dat merk je aan de tienstappen dag- en nachtroutine van vele, de focus op de no-make-up make-up look en de zuivere huid van veel Koreanen. Ik was dan ook erg benieuwd naar hun beautygeheimen en ging op onderzoek uit. Al snel kwam ik erachter dat zonnebescherming centraal staat in de schoonheidsroutine van de meeste Koreaanse beauties.

Bescherm je huid

Zonnebrandcrème voor de donkere huid is een beschermingsmaatregel tegen verbranding, maar het beschermt ook de beschadigde huid. Als je bijvoorbeeld last hebt van acne littekens zal zelfs het kleinste beetje zon deze donkerder maken. Hoe donkerder de huid, hoe minder vaak deze littekens zichtbaar zijn. Met een donkere huid beschadigt je huid dus ook, alleen is dit vaker minder zichtbaar. En de belangrijkste reden om je in te smeren: huidkanker. Want mensen met een donkere huid zijn er niet immuun voor!

Om de huid gezond te houden en niet alleen voor het oog, is het dus belangrijk om de zonnebrandroutine niet te skippen. Leuk feitje: bij o.a. de Afrikaanse Himba stam is het belang van zonnebescherming al eeuwen bekend. Zij gebruiken otjize, een mengsel van rode oker, boter en vet om hun huid tegen de zon te beschermen.

Zonnebrandcrème voor de donkere huid

Zonnebrandcrème laat vaak een witte waas op de donkere huid achter en het kan ook de kleur van je make-up lichter maken. Dat is wellicht ook waarom wij als donkere gemeenschap dit vaak overslaan. Want wees eerlijk, wie wil er nou rondlopen met je gezicht tien tinten lichter dan je lichaam?

Zo! Nu kun je goed beschermd op weg en houd je je huid gezond.

Tekst: Dee Dellimore, Beeld: Honey Yanibel Minaya Cruz

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: