twaalf-typen-vrouwelijke-orgasmes

Er zijn twaalf typen vrouwelijke orgasmes en dit is hoe je ze krijgt

De afgelopen jaren is de aandacht voor het vrouwelijk orgasme toegenomen, gelukkig maar. Ladies, het is 2019, als bae denkt dat jullie klaar zijn zodra hij klaargekomen is, go find yourself a new man! En ja, slechts 20 tot 30 procent van alle vrouwen kan door middel van penetratie tot een orgasme komen, maar dat wilt niet zeggen dat jij je na seks niet voldaan hoeft te voelen. Er zijn namelijk nog 11 andere manieren waarop je op jouw hoogtepunt kunt komen. Je moet alleen maar een beetje creatief aan de slag. Dit zijn de twaalf typen vrouwelijke orgasmes.

1. Het clitoriaal orgasme

Het clitoriaal orgasme is het meest voorkomende orgasme van de twaalf typen vrouwelijke orgasmes. Van alle vrouwen bereikt wel 90 procent haar hoogtepunt doormiddel van het stimuleren van de clitoris. Met 8000 zenuwuiteinden is de clitoris geheel en alleen gemaakt voor genot. Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen van wie de clitoris dichterbij de opening van hun vagina zit, een grotere kans hebben om klaar te komen tijdens penetratie. Deze vrouwen mogen zich dan ook gelukkig prijzen.

2. Het G-spot orgasme

Het G-spot orgasme, of ook wel het vaginaal orgasme, is volgens sommigen nog een mythe. De G-spot is een klein gebied vol met zenuwuiteinden, ongeveer 5 centimeter diep in de vagina, aan de kant van de buik. De G-spot stimuleer je alleen wanneer je opgewonden bent, dan vult hij zich namelijk met vocht. Rumour has it, dat de G-spot het andere uiteinde van de clitoris is, vandaar dus ook de gevoeligheid. Hoe je hem het beste stimuleert? Door met je vinger een ‘kom hier’ gebaar te maken.

3. Het tepel orgasme

Uit onderzoek blijkt dat het stimuleren van de tepels hetzelfde deel in je hersenen activeert als het stimuleren van je seksorganen. Het brein lijkt hetzelfde te reageren op tepel stimulatie als op vaginale stimulatie. Als je een tepel orgasme wilt is het belangrijk om jezelf een beetje te teasen. Masseer eerst het deel rondom je borsten en je buik, doe dan hetzelfde met je borsten, maar zachter. Als je echt opgewonden bent, verleg je jouw focus naar je tepels. Met genoeg TLC (tender love and care), kom je al snel tot een orgasme.

4. Het A-spot orgasme

Je A-spot, ook wel de tweede G-Spot genoemd, ligt dieper in de vagina, ter hoogte van je navel. Je bereikt de A-spot alleen door middel van diepe penetratie en het beste na een goed voorspel en wat glijmiddel. Het kost ook even wat tijd voordat je klaarkomt door het stimuleren van je A-spot, maar is zeker de moeite waard.

5. Het kus orgasme

Ja, je leest het goed, je kunt ook klaarkomen van een goede kus. Ook in je lippen zitten ontzettend veel zenuwuiteinden, vergelijkbaar met die in de tepels en clitoris. Om tot een orgasme te komen, moet je genoeg tijd vrij maken. Je begint langzaam, doet er beetje tong bij en plaagt elkaar heel veel. Goede focus is belangrijk, wat het komen tot een orgasme moeilijker kan maken, maar het is zeker wel mogelijk.

6. Het anale orgasme

Onder vrouwen wordt er nog niet zo heel veel over gesproken, maar ook een anaal orgasme is zeker mogelijk en kan ook lekker zijn. Als je het wilt proberen, zorg dan voor een aangename hoeveelheid glijmiddel en doe het rustig aan. Vooral als het de eerste keer is, is het van belang alles op zijn beloop te laten. Het anale gebied is namelijk gevoelig, maar ook heel kwetsbaar.

7. Het mentale orgasme

Onze hersenen zijn onze grootste seksorgaan, en het heeft dan ook heel veel effect op hoe wij seks ervaren. Het orgasme wordt aangewakkerd door intieme gedachten en fantasieën. Je kunt dan ook zonder enige aanraking klaarkomen, enkel door je gedachten. Verstandig is om een rustig plekje op te zoeken, zonder enige afleiding en gewoon te kijken naar hoe ver jouw hersenen je kunnen brengen.

8. Meerdere orgasmes

Het hebben van meerdere orgasmes kan op twee verschillende manieren. Je kunt achtereenvolgende orgasmes hebben, die vlak na elkaar plaatsvinden. Of je hebt ze met periodes van rust ertussen. Belangrijk is vooral dat je jezelf en je lichaam leert kennen. Veel vrouwen hebben al moeite met het krijgen van één orgasme, laat staan met meerdere. Het gebruik van meerdere technieken en fantasieën is dan ook een must.

9. Het gemengd orgasme

Een gemend orgasme wordt veroorzaakt door het stimuleren van verschillende gebieden op hetzelfde moment. Heel eenvoudig dus. Het is handig als je een geschikte partner hebt, maar alleen moet het met seksspeeltjes ook lukken. Door meerdere gebieden tegelijkertijd te stimuleren is het orgasme heftiger en kom je vaak ook sneller klaar.

10. De zone orgasme

Zone orgasmes worden opgewekt door het stimuleren van gebieden die normaal niet zo snel aan seks gelinkt worden. Je stimuleert hierbij een plekje dat voor jou heel fijn aanvoelt, dat kan bijvoorbeeld je sleutelbeen zijn of je nek. Voor het zone orgasme heb je in principe geen partner nodig, maar als dat voor jou fijner voelt, is dat wel aan te raden.

11. Het cervicaal orgasme

Je cervix is een andere benaming voor je baarmoederhals en dat is dan ook precies wat je stimuleert om tot een orgasme te komen. Belangrijk is dat je diep genoeg gaat en vooral druk uitoefent in plaats van herhaaldelijke stimulatie. Het is voor best veel vrouwen een gevoelige plek en kan dan ook pijnlijk aanvoelen. Als dat bij jou het geval is, is het aan te raden om te stoppen.

12. Het U-spot orgasme

Het U-spot orgasme is de laatste van de twaalf typen vrouwelijke orgasmes. De U in U-spot staat voor de urinebuis. Het blijkt dus dat jouw urinebuis op die plekken omringd is door de clitoris. De clitoris is namelijk een stuk groter dan je denkt. Wanneer je de U-spot stimuleert, zal het gebied opzwellen en produceer je prostaatvocht (hetzelfde als bij squirting) en daar raak je dan weer opgewonden van.

Dit waren de twaalf typen vrouwelijke orgasmes. Op hoeveel zit jij?

Verder lezen?


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: