single-zijn-header

Dit zijn 3 voordelen van single zijn waaraan je nog niet gedacht had

Laatst bijgewerkt:
Wij hebben 3 voordelen van single zijn voor jou een op een rijtje gezet. Het is namelijk steeds meer van deze tijd om bewust single te blijven. Met het veranderend beeld van relaties, kiezen mensen steeds vaker voor ‘liever gelukkig vrijgezel, dan ongelukkig in een relatie’. Er wordt zelfs verwacht dat in 2050 de helft van de Nederlanders single zal zijn. Het is afwachten wat voor effect dat op de maatschappij zal hebben. 

Want vrijgezel zijn, is zo slecht nog niet. Je hebt veel meer vrijheid, hoeft je benen alleen in de zomer te scheren (al is dat ook in een relatie jouw eigen keuze) en kan ’s nachts slapen zonder de angst dat je bae-thing vreemd gaat. Oké, ook daarover hoef je je geen zorgen te maken in een gezonde relatie. Anyway, vrouwen die er bewust voor kiezen om vrijgezel te blijven, zijn ook ontzettend gelukkig.
Maar ondanks alle blije singles, zijn en blijven mensen kuddedieren. Wij gaan opzoek naar sociale interacties, of dat nou offline of online is. Daarom is er niets mis met het willen hebben van een relatie. Toch zijn er aantal voordelen van single zijn. Wil je weten welke 3 onverwachte voordelen van single zijn wij bedoelen? Lees dan snel verder.

Het is goed voor je bankrekening

Alhoewel je tijdens de eerste dates waarschijnlijk je portemonnee nog niet hoeft te trekken, zal dat na een poosje toch anders zijn. Tenzij je Hans aan de haak geslagen hebt, kost een relatie toch aardig wat centjes. En natuurlijk kan je als het allemaal serieus is, heel veel kosten delen, maar dan heb je ook veel minder te zeggen over jouw uitgaven.
 
Als je single bent, kan je lekker zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft en hoeveel je spaart. Wat ook op de lange termijn voordeliger is. Wil je dus je financiën op orde krijgen, en zelf even lekker sparen voor die heerlijke vakantie, dan is single zijn best een groot voordeel.

Je hoeft geen compromissen te sluiten

Stel je een wereld voor waarbij je nooit rekening met een ander hoeft te houden, zowel links als rechts van je bed kan slapen en altijd het avondeten kunt kiezen. Dat is vrijgezel zijn. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan zit je zeker goed. In een relatie sluit je vaak compromissen als jullie beide wat anders willen, want op die manier voorkom je ruzies en het is wel zo eerlijk. Dan maar wel een avondje sushi in plaats van pizza, bijvoorbeeld.
 
Zit je niet (langer) in een relatie, dan hoeft dat allemaal niet meer. Ook serieuzere dingen als een huis kopen, een nieuwe auto, trouwen of kinderen krijgen hoeft niet meer in overleg. Alhoewel een partner wel handig is voor de laatste twee, maar kinderen krijgen is ook zonder partner mogelijk. Kortom, je hebt als je single bent gewoon meer keuzevrijheid. En dat is iets waar je heel blij mee mag zijn.

Je hebt veel meer tijd over

Om te slapen bijvoorbeeld. De meeste mensen onderschatten hoeveel tijd er in een relatie gaat zitten. Je bent als stel dagelijks toch wel een aantal uren met elkaar bezig, en dat is tijd die je ook in iets anders kan steken. Een leuke hobby bijvoorbeeld, of een side hustle. Die vrije tijd kan je ook steken in jouw familie of jouw vriendschappen. Want dat je vrij gezellig bent wilt niet zeggen dat je niet in jouw andere relaties kunt investeren.
 
Uit een goede vriendschap kan je bijvoorbeeld net zoveel energie halen als uit een gezonde relatie. Daarnaast heb je natuurlijk ook genoeg tijd over om aan jezelf te werken. In plaats van Self-care Sunday, heb je Self-care Everyday. Je kunt lekker lezen, Netflixen en langer genieten van een bad dan je gewend was. En dat alles zonder gestoord te worden door een bae-thing.
 
Single zijn is zo slecht nog niet, toch?!

Verder lezen?

%d bloggers liken dit: