,
spill alternatief twitter

Spill! Het must know Black-owned alternatief voor Twitter

Nu het rommelt bij Twitter hebben twee voormalig werknemers de handen ineen geslagen voor hun eigen sociale media app, Spill. Het is de perfecte combinatie van Instagram en Twitter. En ja, ook Lizzo is fan. Meer weten over Spill, hét Black-owned alternatief voor Twitter? Je leest het hier.

Niet meer hetzelfde

Twitter is niet meer hetzelfde geweest sinds Elon Musk aan het roer staat. De aparte miljardair blijft namelijk verwarring scheppen met zijn nieuwe beperkingen voor het sociale media platform. Het platform dat in 2006 opgericht werd, is al jaren niet meer hetzelfde maar heeft haar trouwe achterban behouden. Vooral in Noord-Amerika en Afrikaanse landen is de app populair gebleven en een fijne manier van communicatie in tijden van crisis. Toch vertrekken steeds meer trouwe gebruikers richting een alternatief voor Twitter, zoals bijvoorbeeld Spill.

Zo is er sinds kort een limiet op het aantal tweets dat je per dag kunt lezen. Voor de reguliere Twitter-gebruikers is dat 600 tweets per dag, voor de nieuwe gebruikers 300 tweets. Wil je onbeperkt kunnen scrollen? Dan moet je een premium abonnement nemen. Vervelend, want de echte fans weten dat je binnen vijf minuten door 600 tweets heen bent en daarna kun je zelfs je eigen tweets niet meer lezen. Gelukkig is daar nu Spill!

Spill, het nieuwste alternatief voor Twitter

En nu is daar dus Spill! Spill is opgericht door voormalig Twitter-werknemers Alphonzo Terrell en DeVaris Brown in samenwerking met meerdere Zwarte creatives. Het doel van de nieuwe app is alles behalve op Twitter lijken, ze willen namelijk een veiliger en diverser alternatief zijn. En de app wordt nu al het nieuwe thuis van Black Twitter genoemd. Toch is het niet alleen voor Twitteraars van kleur, iedereen kan zichzelf namelijk inschrijven op de wachtlijst.

Spill kom je momenteel maar op één van twee manieren binnen. Door een persoonlijke uitnodiging van iemand die al op de app zit of door je in te schrijven voor de wachtlijst. Wanneer die open gaat is nog helaas nog onbekend. Hoe de app straks zal bevallen weten we nog niet, maar de huidige gebruikers zijn in ieder geval laaiend enthousiast!

www.spill.com

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: