black owned restaurants amsterdam

Onze favoriete Black owned restaurants in Amsterdam

Amsterdammers mogen zich gelukkig prijzen. Want in de Nederlandse hoofdstad zijn er lekker veel restaurants van Afro-Nederlandse eigenaren te vinden. Perfect als je er zelf woont, maar ook leuk voor een dagje stappen! Dit zijn onze favoriete Black owned restaurants in Amsterdam.

Dit artikel werd voor het eerst in 2020 gepubliceerd. Hij is bijgewerkt op 12-7-2023.

Onze favoriete Black owned restaurants in Amsterdam:

1.

Labyrinth Amsterdam

Zei iemand cocktails? Naast hun overheerlijke cocktails (ze hebben echt enorm veel keuze) staat Labyrinth bekend om de poetry nights die daar regelmatig georganiseerd worden.

Waar? Amstelveenseweg 35

2.

majesteit taart black owned restaurants amsterdam

Majesteit Taart

We love cake. Cake. Cake. Voor de lekkerste taart moet je toch echt bij Majesteit Taart in oost zijn. De taarten zijn niet alleen lekker, het ziet er ook allemaal prachtig uit. Van alles een beetje proeven? Boek dan één van de overheerlijke High Tea’s.

Waar? Javastraat 5

3.

black owned restaurants amsterdam

Locals Coffee

Natuurlijk kan je bij Locals Coffee veel meer vinden dan alleen een kopje coffee. Zo geniet je bijvoorbeeld toast, pannenkoeken of salades.

Waar? Eerste Jacob Campenstraat 27h || Daniël Stalpertstraat 61 H || Ferdinand Bolstraat 21 B

4.

black owned restaurants amsterdam

Reggae Rita’s

Lekker Jamaicaans eten doe je bij Reggae Rita’s. Denk aan Jerk Chicken en gefrituurde plantain. Bovendien doet Reggae Rita’s ook aan catering. Zo kan je op elk feestje/evenement van het heerlijke eten genieten.

Waar? Nieuwe Kerkstraat 84

5.

Abyssinia

Bij Abyssinia, op de hoek van de Overtoom, kun je genieten van de heerlijke Eritrese en Ethiopische keuken. Bovendien is sfeer in het restaurant te fijn om niet wat langer na te tafelen. Weten waar je zijn moet?

Waar? Jan Pieter Heijestraat 190

6.

Meo's Colosseum

Meo’s Colosseum

In samenwerking met Patta is Meo’s Colosseum een overheerlijk eettentje in Amsterdam-West. Als je dol bent op de Surinaamse en Caribische keuken moet je zeker een keertje langs. Van Cassavesoep tot Bami met kip, je vindt het er allemaal.

Waar? Lootsstraat 5

7.

Papa Aswa

Bij Papa Aswa moet je zijn voor de veelzijdige Surinaamse keuken. Zo hebben ze ook onze persoonlijke favoriet op de menukaart staan, Cassave friet!

Waar? Laarderhoogtweg 18

8.

Yemayá’s Vegan Corner

Zoals de naam al zegt bestaat de keuken van Yemayá’s Vegan Corner geheel uit veganistisch eten. Van Linzensoep tot een vegan Rotirol, genoeg om van te genieten!

Waar? Reigersbos 3A

Beeld: Instagram & Samuel Peter

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.