black horror movies

Dit zijn de 10 beste Black horror movies op een rij

Aangezien we in elke basic horror film als eerste doodgaan, is het Black horror movie genre één van onze favorites. Daarom, en omdat het bíjna Halloween is, ons lijstje met goede Black horror movies die je gezien moet hebben!

Als je Zwarte horrorfilms zegt, zeg je Jordan Peele. Hij heeft ons sinds Get Out in 2017 een heleboel pareltjes gegeven. En alhoewel de recensies niet allemaal even lovend zijn, behoren zijn films zeker op het ‘movies for the culture’ lijstje! En niet alleen Get Out van Jordan, maar ook de remake van de klassieker Candyman en de iets subtielere Eve’s Bayou. Een aantal van de onderstaande films vallen onder de genres thriller of drama, maar geen zorgen: ze bezorgen je net zo goed kippenvel!

10 must watch Black horror movies

1.

black horror movies
Get Out (2017)

Chris, een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn witte vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean. Hij doet een serie vreemde ontdekkingen en komt er achter dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd (bron: Filmtotaal).

2.

Candyman (2021)

De huizen in de wijk Cabrini Green worden geterroriseerd door een moordenaar. En nu Anthony McCoy en zijn vriendin verhuisd zijn naar een luxe loft in de inmiddels gentrificeerde wijk, maakt hij door een ontmoeting met een bewoner kennis met het verhaal achter Candyman (bron: Amazon) .

3.

Bones (2001)

Jimmy Bones is een alom gerespecteerde beschermheer van de bewoners in zijn wijk, tot hij verraden wordt door de mensen die hem dierbaar zijn. Twintig jaar later is de buurt vervallen in misdaad en drugs. Hoewel Jimmy Bones, het grote voorbeeld, is overleden, staat zijn geest op het punt om een comeback te maken (bron: Filmtotaal).

4.

Beloved (1998)

In 1873, Ohio, is Sethe een moeder van drie kinderen, achtervolgd door haar gruwelijke slavernijverleden. Als gevolg hiervan wordt Sethe’s huis achtervolgd door een woedende poltergeist. Sethe en haar dochter moeten nog tien jaar met de geest leven, totdat een oude vriend arriveert om het uit te bannen (bron: Rotten tomatoes).

5.

black horror movies
Us (2019)

De Wilsons gaan op vakantie naar de plek waar de moeder als klein kind een traumatische ervaring had. Een ongelooflijk slecht idee natuurlijk, want in geen tijd staat een geheel in rode overalls gehuld gezin voor hun deur. Dat er precies zo uitziet als de Wilsons (bron: VPRO gids).

6.

His House (2020)

Twee vluchtelingen, die een relatie hebben, weten het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan te ontvluchten. Ze trekken naar het Verenigd Koninkrijk waar ze in een dorpje een nieuw leven beginnen. Het is echter moeilijk aanpassen aan de huidige omgeving die bovendien iets duisters verbergt (bron: Moviemeter).

7.

Black Box (2020)

Black Box vertelt het verhaal van Nolan, herstellende van een auto-ongeluk waarbij zijn vrouw omkwam. Hij lijdt aan geheugenverlies en heeft moeite om zijn leven weer op de rails te krijgen. Dus moedigt zijn beste vriend hem aan om experimentele behandelingen uit te proberen. Maar hoe meer herinneringen hij begint te herstellen, hoe minder hij zeker is van zichzelf en van wie hij is (bron: Common Sense Media).

8.

black horror movies
Nope (2022)

‘Nope’ volgt enkele inwoners aan de eenzame kloof van het binnenland in Californië. Ze zijn als paardentrainers betrokken bij het maken van een nieuw filmproject. Ze worden vervolgens getuige van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking (bron: Moviemeter).

9.

Master (2022)

Professor Gail Bishop is onlangs gepromoveerd tot “Master” van een residentie, de eerste keer aan het beroemde Ancaster College dat een zwarte vrouw deze functie bekleedt. Vastbesloten om een eeuwenoude traditie nieuw leven in te blazen, raakt Gail al snel verwikkeld in de beproevingen en problemen van Jasmine Moore (Zoe Renee), een energieke en optimistische zwarte eerstejaarsstudente (bron: Filmtotaal).

10.

Eve’s Bayou (1997)

Tijdens een lange, hete zomer in Louisiana ontdekt een tienjarig zwart meisje dat het welvarende bestaan ​​van haar familie slechts een façade is. Het flirten van haar vriendelijke vader zorgt voor een breuk, waardoor Eve’s moeder en tienerzus in emotionele onrust terechtkomen. Eve slaagt er echter in enige troost te vinden bij haar eigenzinnige psychische tante Mozelle (bron: Rotten Tomatoes).

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d