Dit zijn de black movies en series die in december op Netflix komen

Wij zijn er weer met een Netflix lijst. Deze keer van alle nieuwe black movies en series die in december op Netflix verschijnen. Je ontdekt de black movies en series hieronder. De lijst wordt waarschijnlijk nog langer, want Netflix onthuld nooit alle films en series in één keer.

Ook deze keer hebben wij weer films met maar één zwarte hoofdrolspeler toegevoegd. Wij weten dat het natuurlijk niet officieel black movies zijn. Maar het zijn en blijven wel hele leuke films! Zodra de rest gepubliceerd wordt, vullen wij het onderstaande lijstje weer voor jullie aan. Zodat je weer heerlijk kan genieten van een avondje Netflix & Chill. Of Netflix & Oliebol. Jouw keuze!

Glory (1 december)

Tijdens de Amerikaanse burger oorlog gaat de eerste Afro-Amerikaanse militaire eenheid de strijd aan met het Amerikaanse Confederate leger.

Kings of Jo’burg (4 december)

In deze thriller beheersen de broers Masire de criminele onderwereld van Johannesburg, maar een bovennatuurlijke vloek dreigt de familie te vernietigen.

Emicida: AmarElo – It’s All For Yesterday (8 december)

In deze documentaire viert de zwarte Braziliaanse rapper, Emicida, de rijke erfenis van de zwarte Braziliaanse cultuur.

Canvas (11 december)

In deze mooie stille film gaat een grootvader, na groot verlies, opzoek naar zijn passie voor schilderen die hij ooit verloren was.

Giving voice (11 december)

‘Giving Voice’ volgt studenten in de jaarlijkse August Wilson Monologue Competition geïnspireerd door de overleden toneelschrijver.

Tiny Pretty Things (14 december)

In deze spannende serie komt de zwarte Naveah in een wel heel erg witte balletwereld terecht. Naveah mag de sterdanser van de balletschool vervangen nadat zij plotseling overleden is. Dat brengt een heleboel drama, leugens en verraad met zich mee. Deze serie is niet echt een black serie, omdat er wel heel weinig BIPOC in zijn. Maar wij zijn natuurlijk wel ontzettend trots op ballerine Kylie Jefferson die de rol van Naveah goed neerzet.

How to ruin Christmas: The Wedding (16 december)

In deze serie probeert Tumi alles goed te maken nadat ze de perfecte kerstwedding van haar zus verpest heeft.

Ma Rainey’s Black Bottom (18 december)

‘Ma Rainey Black Bottom’ speelt zich af in de jaren 20 en is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk. Levee (Chadwick Boseman in zijn laatste film) is een getalenteerde trompettist die een oogje heeft op de vriendin van Rainey. Hij is vastberaden naam te maken in de muziekindustrie.

Cops & Robbers (28 december)

Animatie en activisme verenigen zich in dit multimediale spreekwoordelijke antwoord op politiegeweld en rassenonrechtvaardigheid.

Stay tuned! Volgende maand verschijnt er weer een lijstje zoals deze met alle black movies en series die in december op Netflix verschijnen.

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: