,
black-female-owned-kledingmerken

Deze Black female-owned kledingmerken wil je vandaag nog shoppen

In de geest van supporting black owned businesses, hebben wij nu een lijst gemaakt met daarop onze favoriete Black Female-owned kledingmerken. Pak jouw bankieren-app er snel bij, want deze kledingstukken zijn echt supermooi! Met bijzondere merken, zoals de Amerikaanse Hanifa en de Nederlandse Libaya. Scroll naar beneden om alle brands te ontdekken.

Dit artikel werd voor het eerst in 2021 gepubliceerd. Hij is bijgewerkt op 25-6-2023.

5x Black female-owned kledingmerken

1. Libaya

Natuurlijk beginnen wij met ons favoriete merk. Libaya is het merk van de Afro-Nederlandse Nsimba Valene Lontanga, en mag zeker niet op jouw persoonlijk lijstje ontbreken. De kledingstukken van Libaya zijn vrouwelijk en uniek. Lekker shoppen? De nieuwe collectie lanceert 30 juni op libaya.com.

2. Hanifa

Als je nog niet eerder over Hanifa gehoord heb, raden wij je lekkere scrollsessie op Instagram aan. De vrouw achter Hanifa, Anifa Mvuemba, gaat regelmatig viraal met haar creatieve fashion show. Ook de kledingstukken van Hanifa zijn ontzettend kleurrijk, en zijn gemaakt voor het zwarte (rondere) lichaam. Hanifa shoppen doe je op hanifa.co.

3. A.au

A.au is het kledingmerk van influencer Asiyami Gold. Om heel eerlijk te zijn hebben wij dit kledingmerk pas tijdens onze zoektocht naar merken voor dit artikel ontdekt, en dat is zonde. Het merk heeft namelijk de meest mooie en unieke kledingstukken. En dat precies zoals Asiyami haar IG-feed. De kleding van A.au shop je op aaushop.com. 

4. Awakati

Awakati is een Afro-Nederlands merk, based in Amsterdam. Het merk Awakati is opgericht door Yaïsi, en verkoopt naast kledingstukken ook ontzettend mooie headwraps. Awakati shoppen doe je door een berichtje te sturen.

5. Kai

Fisayo Longe is de vrouw achter het Engelse merk Kai Collective. De kledingstukken geven een gevoel van luxe en vrouwelijkheid. Ze zijn ook perfect voor jullie aankomende girlstrip. De mooie kledingstukken van Kai shoppen doe je op kaicollective.com.

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.