,
empowering-podcasts-black-girls

Luistertip: 6 empowering podcasts for Black Girls

Woooo chile, ik was al een tijdje geleden begonnen aan deze post en bleef het maar uitstellen. Maar gezien de situatie waar we ons nu in bevinden, vond ik het wel echt tijd om deze post af te ronden. I mean, we kunnen allemaal wel een beetje empowerment gebruiken in deze verwarrende tijden. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met vijf black empowering podcasts for black girls.

Zodat ook de dames die niet thuis kunnen blijven en wel door moeten gaan (we see you and we solute you, sisters <3) kunnen luisteren naar opzwepende woorden.

happy tyra banks GIF by America's Got Talent
giphy.com

Alright then. Let’s go!

Rants and randomness

Luvvie: rants and randomness

Beschikbaar op: 

Spotify
Soundcloud
Apple Podcasts

De auteur van het boek “I’m judging you. The do better-manual” heeft een podcast waar de meest uiteenlopende onderwerpen worden besproken. Van muziek tot de maatschappelijke obstakelen waar de zwarte vrouw mee te maken krijgt. Ze geeft openlijk haar mening over de onderwerpen op de meest hilarische wijze, maar heeft ook interessante interviews die zeker je tijd waard zijn.

Dipsaus

empowering-podcasts-black-girls

Beschikbaar op:

Spotify

Apple Podcasts

Dipsaus is een Nederlandse podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Te beluisteren wanneer je wilt, waar je maar wilt.

Side hustle pro

Side hustle pro Logo

Beschikbaar op: 

Spotify
Soundcloud
Apple Podcasts

Voor de dames onder ons die inspiratie nodig hebben om hun nieuwe (side)hustle aan te gaan, is dit je podcast. Hostess Nicaila Matthews Okome plaatst wekelijks episodes waarin ze verschillende entrepeneurs van B.O.B’s interviewt over hoe zij hun eigen bedrijf hebben gestart. Waar sommige begonnen als een hobby en het uiteindelijk hun voltijd baan is geworden. In haar podcasts hoor je allemaal tips en tricks over hoe jij dat ook kunt doen.

THERAPY FOR BLACK GIRLS

Therapy for black girls podcast

Beschikbaar op: 

Spotify
Apple Podcasts

Repeat after me: mental health matters. Helaas is het nog steeds erg moeilijk om een zwarte psycholoog of psychiater te vinden, wat de drempel om de nodige hulp te vinden nog lastiger maakt dan het al is. Gelukkig is erkende psycholoog Dr. Joy Harden Bradford een podcast gestart waarin ze  onderwerpen op het gebied van mental health behandelt.

A/N: Darling, if you are dealing with mental health issues,
please do seek professional help.
Your mental health matters.
You matter.

H.E.R. Space: uplifting conversations for the black woman

H.E.R. Space image

Beschikbaar op:

Soundcloud
Apple Podcasts

Tijdens mijn zoektocht naar empowering black podcasts, ben ik op deze gem gestuit van Dr. Dominique Broussard en Terri Lomax. Op hun website beschrijven ze hun podcast als een plek ‘where they initiate authentic conversations on everything from fibroids to fake friends’. En het is waar. De podcasts waarvan de naam staat voor ‘Healing, Empowerment and Resilience’ geeft je het gevoel alsof je bij de dames aan tafel zit terwijl ze praten over verschillende onderwerpen die je kunnen raken, maar je ook kunnen helpen groeien op verschillende gebieden.

ET The Hip-Hop Preacher

E.T. The Hip Hop Preacher

Beschikbaar op: 

Spotify
Soundcloud

Granted, het is geen vrouw. Maar, voordat jullie mij heelhuids opeten: he’s worth the mention. De podcasts van E.T the Hip-Hop Preacher zijn voornamelijk gericht op het behalen van succes, maar gaan vaak over zijn persoonlijke reis naar succes.

Voor tijden wanneer je moe bent, voor wanneer je niet meer gemotiveerd bent en eigenlijk al bijna wilt opgeven is Eric Thomas je man. Hij is wel heel recht voor z’n raap, maar heeft wel de juiste woorden die je helpen om je visie duidelijk voor ogen te krijgen en je te motiveren. Not for the faint of heart, I’ll tell you that.

Dit zijn onze favoriete empowering podcasts for Black Girls, reageer hieronder met de jouwe.

Deze artikelen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: