,
mind-body-soul-selfcare

Mind, Body & Soul: Vier selfcare tips voor jouw mind

Als we aan selfcare denken, denken we vaak alleen aan lichamelijke selfcare. Zoals het nemen van een bad of het houden van een spadag. En natuurlijk zorgt deze lichamelijke verzorging ook voor een goed gevoel, maar er is veel meer dan dat alleen. Zo mogen wij niet vergeten bij de basis van ons gevoel te beginnen, namelijk onze mind. Selfcare is er voor je mind, body & soul.

Hecht waarde aan vriendschappen

Tegenwoordig kiezen veel vrouwen er bewust voor om zonder vriendschappen door het leven te gaan. En niet geheel zonder reden natuurlijk. Wij worden vaak genoeg teleurgesteld door so-called friends, maar daartegenover staat dat een hechte vriendschap zoveel meer waard is. Mensen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat wij sociale relaties nodig hebben. Die sociale relaties maken ons gelukkiger en zorgen ervoor dat wij beter functioneren in het dagelijks leven.

Maak een feel good Spotify-playlist

Dat muziek onze state of mind beïnvloed is al in verschillende onderzoeken bewezen. Maar een onderzoek hebben wij eigenlijk niet nodig om daar zeker van te zijn. Probeer het zelf maar. Zet jouw lievelingsnummer op, speakers op het hardst en wedden dat je binnen no-time een glimlach op je gezicht hebt. Een goede tip is ook het aanmaken van een morning-playlist, zo wordt zelfs de maandagochtend een selfcare moment voor jouw mind, body & soul.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zet je telefoon aan de kant

Wij zitten tegenwoordig zo vaak op onze telefoon dat we bijna geen tijd meer hebben voor onze gedachten. Daardoor stoppen wij steeds vaker ons vervelende en confronterende gedachten in een hoekje, en verwerken ze niet echt. Zet daarom af en toe je telefoon aan de kant en erken het moment. Richt je gedachten op het huidige moment, en doe even niets anders.

Wees creatief

Creativiteit stimuleert jouw hersenen. Het is niet alleen goed voor de gezondheid van je hersenen, maar ook voor je gemoedstoestand. Doe eens lekker old school, pak er een kleurboek voor volwassenen bij, maak een sudoku of schrijf een verhaal. Maak dagelijks bewust even wat tijd om je hersenen te stimuleren. Dat vermindert bovendien de kans op dementie op latere leeftijd.

Hoe ziet jouw selfcare voor mind, (body & soul) eruit?

Photo by Hian Oliveira on Unsplash

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: