dagelijks-tijd-voor-selfcare

Met deze kleine handelingen maak je dagelijks tijd voor selfcare

Dat tijd maken voor jezelf af en toe best moeilijk kan zijn, weten wij allemaal. ‘s Ochtends heb je haast en in de avond ben je moe. Daardoor sla je de momenten voor jezelf net iets te vaak over. Toch is het creëren van momenten waarop je alleen met jezelf bezig bent ontzettend belangrijk. Het geeft je energie. Met deze tips maak je dagelijks tijd voor selfcare.

1. Een telefoonloos uurtje

Als mensen zijn wij altijd in de weer. We weten niet meer zo goed hoe wij ons moeten vervelen. Er is namelijk altij iets in de buurt waarmee je jezelf kunt vermaken. Als je bewust ervoor kiest om jouw telefoon voor een uur in de andere kamer te leggen, komt er tijd vrij om niets te doen. Je hoofd krijgt even rust van de dagelijkse sleur en je hebt weer tijd voor andere dingen zoals een goed boek of een korte wandeling in de natuur.

2. Een kwartiertje mediteren

Velen van ons willen wel beginnen met bewust mediteren, maar denken dat daar geen tijd voor is. Mediteren hoeft absoluut niet lang te duren. Vijf minuten even bewust zijn van het ‘nu’ is al meer dan genoeg. Wil je toch echt je mind resetten, raden wij je aan om tenminste 15 minuten van je dag uit te trekken voor bewuste meditatie. Daar mag je lekker creatief in zijn. Lees hier ook onze alternatieven voor als de standaard meditatie niets voor je is.

3. Vaker ‘nee’ zeggen

Wij vrouwen moeten met z’n allen vaker ‘nee’ zeggen. Niet alleen op het werk tegen collega’s, of tegen vriendinnen. Wij mogen ook wel eens ‘nee’ zeggen tegen de afwas. Of een kind dat schreeuwt om aandacht, terwijl je net al een bewust speelmoment hebt gecreëerd. Wij proberen vaak perfect te zijn, en verdelen onze aandacht en tijd onder iedereen behalve onszelf. Zeg daarom eens wat vaker ‘ja‘ tegen jezelf.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Maak een lijst met dingen waar je dankbaar voor bent

Maak aan het eind van de dag een lijst met dingen waarvoor je die dag dankbaar was. Je zult merken dat het veel meer dingen zijn dan je je bewust van was. Je kunt ervoor kiezen je lijst hardop te zeggen, in jezelf te benoemen of op te schrijven. Het voordeel van opschrijven is dat je de lijstjes op elk gewenst moment erbij kan pakken. Probeer het en je zult merken dat je met een tevreden gevoel gaat slapen.

5. Creëer bewust momenten van beweging

Je hebt geen abonnement op de sportschool nodig om genoeg te bewegen. Ga bijvoorbeeld lopend boodschappen doen, of op de fiets naar je werk. En wist je dat dansen ook telt voor de 30 minuten beweging die wij dagelijks nodig hebben? Koptelefoon op, Spotify aan en dansen maar!

Hoe maak jij dagelijks tijd vrij voor selfcare? Let us know below.

Photo by Muhammadtaha Ibrahim Ma’aji on Unsplash

Deze artikelen over selfcare vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: