,
vergroot-je-zelfvertrouwen

Met deze 5 dingen vergroot je jouw zelfvertrouwen

De weg naar zelfvertrouwen is een freaking lange weg. Met bochten, gaten in de weg en een heleboel onverwachte hobbels. Soms denk je er eindelijk te zijn en dan wordt je wakker, en zit je zo slecht in je vel, dat je je super onzeker voelt. En dat is oké, niemand heeft 24/7 dezelfde hoeveelheid zelfvertrouwen. Toch opzoek naar een beetje meer? Met deze 5 tips vergroot je jouw zelfvertrouwen.

Het hebben van zelfvertrouwen is niet alleen belangrijk voor je gevoel van eigenwaarde. Maar het tilt je ook naar nieuwe niveaus op het werk en in je privéleven. Met de juiste hoeveelheid zelfvertrouwen sla je die promotie aan de haak, haal je die ene grote klant binnen en trek je misschien wel de ware aan.

Begin met selfcare

Goed voor jezelf zorgen is de eerste stap. Neem een lekker lang bad, verzorg je nagels, doe je haren in een heerlijk masker, en je voelt je gelijk een stuk beter. Maar vergeet ook de selfcare voor je innerlijk niet. Lees bijvoorbeeld een mooi boek of mediteer. Maak tenminste één dag in de week bewust tijd voor jezelf.

Denk positief

Het is allemaal een mindgame. Hoe je over jezelf denkt, is maar hoe je over jezelf denkt. Het is daarom belangrijk dat je de knop in je hoofd omzet en positief gaat denken. Het is moeilijk, en vergt oefening, maar als je eenmaal weet hoe je jouw gedachten positief kan beïnvloeden, kan je het ten alle tijden toepassen.

Leer jezelf kennen

Neem de tijd om meer over jezelf te leren. Dat kan door het maken van persoonlijkheidstests, het verdiepen in astrologie of het praten met de mensen die jou het beste kennen. Zodra je meer weet over je sterke en zwakke eigenschappen, kan je je verder ontwikkelen. Je sterke eigenschappen kan je versterken, en de zwakke eigenschappen die je niet kunt veranderen, kan je accepteren.

Be nice

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je aardig en gul voor anderen bent, zal dat ook je zelfvertrouwen vergroten. Je voelt je een stuk beter over jezelf als je weet dat je ook echt een aardig persoon bent. Daarnaast geldt nog steeds de regel: “Wie goed doet, die goed ontmoet.” Also know as Karma.

Bereik je doelen

Stel kleine dagelijkse doelen voor jezelf, en doe er alles aan om die doelen te bereiken. Je voelt je geweldig als je een doel bereikt hebt, of je to-do list afgewerkt hebt. Als je elke dag bevestigd wordt in je kunnen, zal je je snel beter over jezelf gaan voelen.

Met de bovenstaande tips vergroot je jouw zelfvertrouwen op een eenvoudige manier. Hoe heb jij in het verleden jouw zelfvertrouwen vergroot?

Dit vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: