Career Health Lifestyle

5 selfcare tips voor drukke vrouwen

selfcare-drukke-vrouwen
Soms lijkt het wel alsof je 24/7 met je werk of gezin bezig bent. Vaak vergeet je door alle drukte om ook nog bewust wat tijd voor jezelf vrij te maken. En dan hebben wij het niet alleen  over even een manicure of pedicure doen, maar over het creëren van momenten waarna je je hernieuwd voelt en je weer voldoende energie hebt. Dit zijn onze 5 selfcare tips voor drukke vrouwen.

Leer om ‘nee’ te zeggen

Wij vrouwen staan erom bekend dat wij het nogal moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen. Al helemaal als je druk bezig bent met carrière maken of een eigen bedrijf hebt. Je wilt alles zo goed mogelijk doen en geen ‘nee’ tegen je baas of je klanten zeggen. Zo neem je ongemerkt teveel werk op je, waardoor je niet toekomt aan je verdiende rust. Het helpt natuurlijk ook enorm als je in je persoonlijke relaties ook gewoon ‘nee’ leert te zeggen.

Begin met sporten of doe aan yoga

Dat lichaamsbeweging goed voor je is, dat weet iedereen. Maar tijdens het sporten komen ook endorfines vrij, die een positief effect hebben op onze gemoedstoestand. Zo voel je je gelijk een stuk beter in je vel. Daarnaast kunnen zowel sport als yoga dienen als een moment om alles even los te laten, en geheel op te gaan in het moment.

Beoefen Mindfulness

Bij Mindfulness focus je je op het heden. Je denkt niet aan het verleden of aan de toekomst, en dus ook niet aan de hele stapel werk die op je wacht. Je bent in het hier en nu en daar focus je je volledig op. Denk bijvoorbeeld aan je ademhaling of zingende vogels in de ochtend. Mindfulness helpt je lichaam en mind volledig tot rust te brengen.

Eet gezond en drink voldoende

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Wil je je uitgerust voelen, is het inplannen rustmomenten alleen niet voldoende. Vermoeidheid heeft namelijk ook te maken met ongezonde voeding en het drinken van onvoldoende vocht. Wil je die energie weer terug, is het echt van belang dat je bewuster gaat eten (en drinken).

Doe tenminste 1x per dag iets waar je ontzettend gelukkig van wordt!

Wat zijn jullie selfcare tips voor drukke vrouwen?

Dit vind je vast ook leuk:

Hi ladies, mijn naam is Jaël Hofwijks en ik ben de oprichter van het Melaninfinity Magazine. Ik ben Melaninfinity in 2018 begonnen met als doel het samenbrengen van vrouwen die in onze huidige samenleving nog vaak achtergesteld worden. Melaninfinity Magazine draait helemaal om ons, als een soort safe haven. Naast mijn tweede baby, het magazine, ben ik ook mama van Immanuël (3). Verder kan ik genieten van een mooie zonsondergang, lekker eten en een goed boek.

0 reacties op “5 selfcare tips voor drukke vrouwen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: