,
mentaal-en-fysiek-fit-quarantaine

Mentaal en fysiek fit in quarantaine

Net nu de zon heerlijk begint te schijnen en het echt aanvoelt als lente, adviseert de overheid binnen te blijven. Juist die zon en de frisse buitenlucht hebben we nodig om ons mentaal en fysiek fit te blijven voelen. Ook willen we natuurlijk een stralende huid en gezond haar behouden. Maar niet getreurd, met deze tips kan jij ook tijdens de quarantaine tijd je haar, huid en hoofd cool houden.

Groen maakt gelukkig

Frisse buitenlucht en zonnestralen ontvangen is heerlijk! Dat niet alleen, de groene natuur zien maakt gelukkig. Alleen al door te kijken naar groen kan je jouw concentratie en prestatie verbeteren volgens onderzoek van de universiteit van Melbourne. Echt wandelen zit er misschien niet in de komende tijd maar als je een balkon of tuin hebt, maak er dan gebruik van.  De zon geeft ons niet alleen energie maar zorgt er ook voor dat wij mentaal en fysiek fit blijven.

Als jij je (on)gelukkig voelt heeft dit effect op je haar en huid. Negatieve effecten kunnen weer leiden tot stress met haaruitval en oneffenheden op de huid als gevolg. Zorg er dus voor dat jij bewust groen opzoekt om je haar, huid en hoofd cool te houden.

groen maakt gelukkig

Gebalanceerd dieet

Ja, natuurlijk weten we dat we gezond moeten eten en voldoende water moeten drinken. Een gebalanceerd dieet helpt om mentaal en fysiek gezond en fit te blijven. Niks werkt beter als een combinatie van alle elementen: buitenlucht, voldoende beweging en een gebalanceerd dieet. Nu de meeste van ons minder buiten komen is het nog belangrijker op onze voeding te letten.

Zalm, makreel en eieren kunnen bijvoorbeeld helpen vitamine D op peil te houden. Citrusvruchten en groene bladgroente bevatten veel vitamine C wat de meest bekende weerstandsvitamine is. Op de website van het voedingscentrum kan je nog meer lezen over het belang van goede voeding.

Begin je eigen (indoor) garden

Ik lees hilarische posts op social media over mensen die er in deze tijd achter komen dat zij geen enkele hobby hebben. Nou ik heb een hobby voor je die gelijk een win-win situatie creëert. Begin je eigen (indoor) garden! Het is leuk om te doen en jij verbouwt producten die je zelf kan gebruiken. Het makkelijkst is om een kruidenplant te kopen. Deze kan je direct gebruiken en is makkelijker in leven te houden. Ze hebben alleen een beetje water en wat zonlicht nodig.

Een veelzijdige plant is de rozemarijn. Deze is niet alleen goed en gezond voor het lichaam maar heeft ook nog haargroei stimulerende kwaliteiten. Op YouTube kan je verschillende recepten voor een infusie olie vinden waarbij olies gemengd worden met krachtige kruiden zoals rozemarijn.

Dit zijn de drie tips waarmee jij aan de slag kunt.

Deze artikelen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: