,
tips-heftige-tijd

Vijf tips om door deze heftige periode heen te komen

Als platform voelen wij de verantwoordelijkheid om jullie tijdens deze heftige periode te informeren over de stand van zaken. Maar bovenal willen wij jullie door deze periode heen helpen. Daarom zijn dit onze vijf tips om door deze heftige periode heen te komen.

Alle gedachten op een rij

Om het moment van schrijven is het half één in de nacht. Omdat ik mijn gedachten maar niet op een rij kan krijgen, lukt het ook niet om in slaap te vallen. De dood van George Floyd heeft heel veel losgemaakt. Nog meer omdat hij vlak na een reeks moorden op onschuldige en onbewapende zwarte Amerikanen werd vermoord. De verantwoordelijkheid om jou als lezer van ons platform te informeren woog zwaar op mij. Maar lukken wilde het niet. Dankzij een overvloed aan informatie, heb ik eerlijk gezegd ook geen idee waar wij concreet aan toe zijn. En ik denk velen met mij.

Omdat het slapen niet lukte besloot ik naar de Verzus battle van Kirk Franklin en Fred Hammond te kijken. En ondanks dat ik mijzelf niet echt meer religieus kan noemen, is het luisteren naar de muziek bemoedigend. En werkt het helend. Per toeval ontdekte ik precies wat ik nodig had. En ik hoop daarom dat je met behulp van deze tips ook wat rust in jouw hoofd kunt creëren. Want naast alle angst, woede en onzekerheid, mag je jezelf niet vergeten. Dit zijn onze vijf tips om door deze heftige periode heen te komen.

 

Tip 1: Beperk je schermtijd

Deze eerste tip is ontzettend belangrijk. Op Instagram, Facebook, YouTube en Twitter lees je niets anders meer dan de berichten omtrent de gebeurtenissen in Amerika. De berichten kunnen verschillende emoties bij je opwekken, en dan ook nog allemaal tegelijkertijd. Je voelt je machteloos omdat je niet weet hoe je echt een verschil kunt maken. Angst omdat je niet weet wie er voor je is, en wie tegen je. Verdriet omdat je als ras gehaat wordt zonder reden. En woede, omdat ons weer een mensenleven ontnomen is.

Door veel tijd op sociale media door te brengen krijgt je ziel geen rust van de berichtgeving. En ben je eigenlijk constant in een actieve staat, zonder een pauze. Kies er daarom voor om minder tijd aan de berichtgeving te besteden. De tijd die overblijft kan je dan bijvoorbeeld besteden aan één van de volgende tips.


-ad-


Tip 2: Praat erover

kenmerken-gezonde-relatie

Waarschijnlijk doe je dit al super veel. Maar als je niet veel lotgenoten in je omgeving hebt, is het fijn om ze op te zoeken. Dat kan in Facebook-groepen zoals Black Girls Club, maar ook gewoon in een Whatsapp-groep. Let ook bij het praten over de situatie erop dat je er niet te lang mee bezig bent. Want alhoewel praten echt op kan luchten, word je ook geconfronteerd met de gevoelens van anderen. En dat kan ook weer tot nare emoties leiden.

Tip 3: Maak meer tijd voor selfcare

persoonlijke-grenzen-stellen

Luister sis, de huidige omstandigheden echt zijn een geldig excuus voor meer selfcare. Believe me. Door selfcare kan je weer ontspannen en naar jezelf terugkeren. Het hoeft geen uitgebreide Selfcare Sunday te zijn. Vijftien minuten mediteren is ook genoeg. Of lekker lang in bad. Belangrijk is dat je jezelf even afsluit van alles om je heen en lekker met jezelf bezig bent. Daarna kan je weer aan de slag en proberen om de wereld te redden. Maar nu even niet.

Tip 4: Muziek, muziek & muziek

black girl magic podcast

Het hielp ons door de slavernij. Het hielp ons door de segregatie. En het helpt ons ook door deze huidige periode. Wij zijn gezegend met een bijzondere gave. Wij maken muziek zoals geen ander dat kan. Onze muziek bemoedigd, geneest en doet groeien. Zit je er even doorheen, zet je koptelefoon op (of zoals dat tegenwoordig gaat, je airpods in) en sluit je even van de buitenwereld af. Dans voor de spiegel, of geniet van old school R&B met een glas wijn in je hand. Lekker ongegeneerd.

Tip 5: Wees realistisch

side-hustles-header

Mijn favoriete quote is: “Those who believe that they can change the world, are the ones that do.” Maar Rome was niet in één dag gebouwd, en ook niet door één bouwvakker. De situatie zal niet van de ene op de andere dag veranderen. Het is een voortdurende strijd, die wij met z’n allen voeren. Voel je dan ook niet bezwaard met de last van de hele wereld. Want die hoef je niet alleen te dragen. Dat doen wij samen.

Je hoeft ook niet op dit moment met de juiste oplossing te komen. Wij zijn verenigd. Wij pikken geen bullshit. En wij zijn niet van plan om die racisten hun gang te laten gaan. Wij komen er wel. Het zal gewoon even duren. En dat is oké.

Dit waren onze vijf tips om deze heftige periode door te komen. Voel je vrij om ook andere tips met ons te delen.

Deze artikelen over selfcare vind je vast ook interessant:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: