gabby-douglas-comeback

Olympisch goud winnaar Gabby Douglas maakt comeback als turnster bekend

She’s back! Gabby Douglas maakte gisteren haar comeback als turnster bekend in een Instagram post. Ontzettend goed nieuws als je het ons vraagt.

In de Instagram post zei de drievoudig Olympisch goud winnares: ‘Hey guys, lang niets meer gepost. Zoals jullie allemaal weten heb ik een stap terug gedaan op sociale media en in die tijd heb ik veel in mijn journal geschreven en gereflecteerd. Ook ben ik op zoek gegaan naar mijn ziel en vond ik mezelf terug waar het allemaal begon.’

‘Het is makkelijk om het onder ogen zien van duisternis en angsten te onderdrukken of ervan weg te rennen. Al vele jaren heb ik pijn in mijn hart. Maar ik wil geen woede, pijn, verdriet of spijt bij me blijven dragen. Door mijn tranen en pijn heen, heb ik vrede gevonden’ vervolgt ze. Gelukkig eindigt Gabby Douglas op een positieve noot, namelijk met haar comeback: ‘Ik wilde weer het plezier vinden in de sport die ik zo graag beoefen. Ik weet dat ik een enorme taak voor me heb en ik ben meer dan dankbaar en opgewonden om weer de vloer op te gaan. En nog dankbaarder voor al jullie steun en liefde.’

Tijdens de Olympische spelen in Londen van 2012 maakte de wereld kennis met Gabby Douglas. Ze werd daar de eerste Afro-Amerikaanse turnster die een individuele gouden medaille won. Na haar succes op de Olympische spelen bleef ze turnen en keerde zijn terug naar de spelen van 2016, waar ze samen met haar team opnieuw een gouden medaille won. Met in totaal drie gouden medailles is Gabby veel meer dan alleen een Olympisch turnster. Zo zet ze haar platform ook in voor body positivity, zelfverzekerdheid en meer diversiteit in sport.

We zijn blij te horen tot één van onze favoriete sporters, Gabby Douglas, haar comeback maakt. En kunnen niet wachten om te zien hoe ze ons opnieuw zal verrassen.

Meer lezen?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: