,
Meghan-Markle-Prins-Harry

Deze drie lessen kunnen wij leren van Meghan Markle en Prins Harry

Beeld: Meghan Markle en Prins Harry via Getty Images.

Meghan Markle en prins Harry maakten onlangs bekend dat ze een stap terug doen. Dat is een gewaagde stap gezien het feit dat ze daardoor alle financiering vanuit het koningshuis opgeven. Gelukkig kunnen wij er genoeg van leren. Daarom lees je hieronder de drie lessen die wij uit de beslissing Meghan Markle en prins Harry hebben gehaald.

Genoeg reden voor vertrek

Dat de nieuwe prinses in de afgelopen jaren ontzettend veel shit over zich heen gekregen heeft valt niet te ontkennen. Zo schreef bijvoorbeeld Anke Meijer voor Elle.nl over alle keren dat de Engelse media zich racistisch over Meghan geuit heeft. Dat was onder andere toen een BBC-presentator, baby Archie vlak na zijn geboorte met een chimpansee vergeleek.

Ook een deel van Meghan’s nieuwe schoonfamilie liet zien dat ze niet bepaald welkom was. Bijvoorbeeld toen een oudtante van prins Harry een racistische broche droeg naar het kerstdiner waar Meghan Markle ook aanwezig was. Per ongeluk? Dacht het niet. Hier zie je een afbeelding van haar broche.

Dat het voor het jonge stel geen fijne omgeving is om een kind in op te voeden is wel duidelijk. Ze hebben dan ook samen besloten een stap terug te doen en te verhuizen. Queen Elizabeth heeft inmiddels bekend gemaakt dat de twee hun koninklijke titels hebben opgegeven en alle financiering die daarbij hoort.

Volgens ons is dit wat wij van Meghan Markle en Prins Harry kunnen leren…

Les 1: Mental health first

Het opgeven van je koninklijke titel en alle financiering is niet niks. Dat heeft de twee niet ervan weerhouden om de juiste keuze te maken, en te kiezen voor hun geestelijk welzijn. Wat in anderen hun ogen leveling down is, kan voor jou leveling up zijn. Jouw innerlijke rust en geestelijke gezondheid is het belangrijkst. Daarna komt al het andere op de tweede plaats.

In een interview, dat Meghan kort na de geboorte van Archie gaf, gaf de prinses aan dat het niet goed met haar ging. Nadat ze zelfs over dit interview negatief commentaar kreeg, was het afwachten totdat de twee een stap terug zouden doen. Ze willen zichzelf en Archie koste wat kost beschermen tegen alles wat prinses Diana overkwam.

Les 2: Houd van wie je houden wilt

Zowel prins Harry als Meghan hebben veel nay-sayers gehad toen ze hun relatie bekend maakten. Mensen vroegen zich af waarom Harry met een gescheiden, Afro-Amerikaanse actrice wilde trouwen. En waarom Meghan in hemelsnaam met een prins wilde trouwen wiens moeder volgens geruchten door hetzelfde koningshuis vermoord is.

De twee hebben niet naar de negativiteit geluisterd en zijn toch in het huwelijksbootje gestapt. Nu verhuizen ze samen met baby Archie naar Canada (volgens geruchten) en leven ze nog lang en gelukkig. Hopen wij. En zeg nou eerlijk hoe vaak kom je een man tegen die zijn fortuin en titel voor je op zou geven? Nog minder vaak dan dat je een prins tegen het lijf loopt waarschijnlijk ;).

Les 3: Check on your strong friend

Deze les kunnen wij voornamelijk van prinses Meghan leren. Wij wisten allemaal dat ze zoveel shit over zich heen kreeg, maar blijkbaar had niemand haar gevraagd of alles wel goed met haar ging. En het werd haar ook allemaal even teveel toen een vriendelijke journalist dat wel aan haar vroeg.

Dat iemand er sterk uit ziet en zich altijd groot houdt, wilt niet zeggen dat het goed met ze gaat. Je hebt vast een vriendin die altijd het beste advies geeft en nooit lijkt te klagen. Vraag haar eens hoe het echt met haar gaat. Goed advies komt met wijsheid, en wijsheid komt vaak met pijn. So, please check on your strong friend.

Deze lessen van celebs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: