,
stop-playing-small

Why you should stop playing small and how to start playing big!

Eens in de zes weken hebben mijn leidinggevende en ik een ge­sprek. Je weet wel zo een stan­daard gesprek om te kijken hoe het gaat, zowel persoonlijk als op werk. Tijdens ons meest re­cente gesprek kwam het ter sprake dat ik mezelf kleiner maak op de werkvloer. Ze ver­telde hoe ik buiten het werk om heel outspoken ben, maar op het mezelf erg stil houd. En ze heeft gelijk. Ik heb haar ook heel eerlijk uitgelegd dat ik het gevoel heb dat ik nog geen recht van spreken heb, omdat ik bijna de jongste ben en omdat de meeste van mijn collega’s daar al langer dan tien jaar zitten. Who am I to speak on business I know so little of? This is why you should stop playing small…

Child, did I get checked. En eerlijk, ze had gelijk. Ik was aangenomen omdat ik een bijdra­ge kon leveren aan het bedrijf. Door stil te blijven, I’m being no good. Not for the company and not for myself. Misschien herken jij dit ook. Es­pecially as black women, we have the tendency to make ourselves smaller. Op werk, privé, sport. Noem maar op.

Dus je begrijpt het al. We got some work to do. Hoe? Blijf doorlezen.

Stay true to yourself

Een uitspraak geïnspireerd door Ms. Bozoma Saint John oftewel Badassboz. If you’re not follo­wing her yet, sis, you are missing out. Deze marketing genie heeft een CV om u tegen te zeggen en durft daar ook trots op te zijn. ‘Cuz she did that.

Maar ze heeft het niet gedaan door zich kleiner te maken of zich aan te passen aan haar omgeving. Nee, nee. Ze bleef trouw aan haarzelf. In diverse inter­views geeft ze aan dat waar ze ook gaat, they gon’ have to deal with her as in: big hair, stiletto ‘s, bold lipstick & long nails. Ja, ze praat veel met haar handen. En ja, ze ver­heft haar stem wanneer ze ergens enthousiast is. Maar je wilde haar toch? Then you gon’ get all of her authentic self, cause she knows what she brings to the table. As should you!

Bozoma Saint John quote door Career Contessa

Know your worth

In welke situatie je jezelf ook maar klein houdt, weet dat jij er mag zijn. Jouw aanwezigheid, jouw ideeën… Alles. It is necessary. Door het onthou­den van jezelf, onthoud je je om­geving van alles wat je te bie­den hebt. Want niemand is jou en dat is jouw kracht. Dat maakt jouw waardevol. Jij bent daar met een reden. Jij weet wat je we te bieden hebt. Twijfel daar niet aan. En wees niet bang om te laten zien wat je te bieden hebt.

Issa Rae black girl magic GIF door Republic Records

However, it all starts with you. You gotta know your worth. En dat brengt ons op punt #3.

Meditation

Misschien had dit zelfs nummer één moeten zijn. Maar goed, ik ben er heilig van overtuigd dat het allemaal eerst mentaal begint. Er is een reden dat we ons kleiner maken. En vaak door een zeer diepe, persoonlijke re­den die ervoor heeft gezorgd dat er een stemmetje is dat je wijs maakt dat je je kleiner zou moeten maken.

It’s time we silence that voice and replace with a stronger and confident voice. Een stem die jou helpt te herinneren dat je er wel mag zijn. En dat je het waard bent. Dat je mag shinen. Alleen vereist dat wat herpro­grammering van de hersenen. Door te luisteren naar affirmaties en deze ook hardop te zeggen of op te schrijven, herprogrammeer je hersenen en verander je hier­mee jouw overtuigingen.

Aight, with that said sis. We got some work to do. Ja, wij. Ik ook. ‘Cuz we can’t be wanting bigger and better things for our­selves and stay playing small. Can we?

Damn Right GIF by memecandy

Precies!

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: