,
dainahara-polonia-explore-utrecht

Dainahara Polonia vertelt over dé gids Explore Utrecht en werken als content strateeg

Doe je binnenkort een weekendje Utrecht? Dan moet je zeker een kijkje nemen op exploreutrecht.nl. Explore Utrecht is namelijk dé gids van Utrecht, in 2009 opgericht door Dainahara Polonia. De Utrechtse begon ooit met bloggen over mode, maar schreef al snel veel meer over haar geliefde stad Utrecht. Wij interviewden Dainahara over haar online gids, haar werk als content strateeg en meer. Scrol snel naar beneden om haar verhaal te lezen. 

Vroeger een fashionblog

Dainahara, de vrouw achter Explore Utrecht, is positief ingesteld en altijd druk met van alles en nog wat, of zoals ze dat zelf noemt “multi-passionate”. Zij heeft Sociologie gestudeerd in Amsterdam, met een specialisatie in arsbeidssociologie. Daardoor heeft ze de eerste jaren naast haar blog ook in HR gewerkt. ‘Mijn blog was eerst voor de leuk. Mensen vroegen altijd aan mij waar ik mijn kleren had gekocht. Dat zette ik dus op mijn website.’ Zelf wist ik ook niet dat Dainahara’s Explore Utrecht ooit als fashionblog begonnen was. Zo een tien jaar geleden.

‘De stad Utrecht veranderde en is nu hard op weg om een culinaire stad te worden. Daarom besloot ik meer te schrijven over restaurants en evenementen. En was het dus geen fashionblog meer.’ De blogger besloot om haar blog tot een stad lifestyle blog te maken, en dat was een enorm succes. Met haar Explore Utrecht heeft ze namelijk inmiddels een enorme following opgebouwd.
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Utrecht verkennen

Met Explore Utrecht zal Dainahara ook een andere richting inslaan: ‘Wij zullen de horeca die wij delen zorgvuldiger uitkiezen. En meer over de beleving in de stad delen. Waar je allemaal kan wandelen, of varen. Wij trekken de provincie in. Gericht op kunst en cultuur, maar ook kappers en nagelstylisten.’ Explore Utrecht is dus echt de gids van Utrecht. Een exclusieve gids. Of een lifestyle magazine voor het leven in de provincie Utrecht.

Dat zo een gids hard nodig is, is te zien aan het groeiend aantal volgers en lezers op sociale media en de website zelf. Zo zit Dainahara op Instagram al tegen de 20 duizend volgers aan. Deze zijn allemaal geïnteresseerd in wat er allemaal in de provincie en stad te doen is. Inmiddels is er ook een Explore Utrecht Kids en een Explore Utrecht Hotel, waar je leukste tips een uitjes voor kinderen, en natuurlijk de fijnste hotels en staycations kunt ontdekken.

dainahara-polonia-explore-utrecht

Content marketing

Maar omdat Dainahara het fijn vindt om met van alles en nog wat in de weer te zijn, is ze naast haar online gids, ook actief als content strateeg. Daarvoor heeft ze haar tweede bedrijf opgericht, Creator Studio. Als content strateeg vindt ze het belangrijk dat ondernemers zich op meer dan één platform richten. ‘Want Instagram werkt voor heel veel mensen gewoon niet. En ik denk niet dat iedereen daarbij stil staat. Mijn benadering is daarom content strategie.’ Dat houdt in dat de blogger samen met haar klanten kijkt naar de doelgroep, en op welke kanalen die aanwezig zijn. En natuurlijk ook welke content dan succesvol is.

Daarnaast biedt ze vanaf maandag 6 juli ook een onlinecursus aan, met als eindproduct het vaststellen van je online contentstrategie. ‘Mensen beginnen vaak met het kiezen van een kanaal, en besluiten daarna pas wat voor content ze gaan creëren.’ Maar volgens Dainahara hoort dat juist andersom. Zo verloopt het proces namelijk een stuk natuurlijker.

De Utrechtse blogger heeft ook nog een superfijne tip: ‘Je moet kijken naar wat je wilt, en niet zo zeer naar wat je kan. Mensen kunnen heel veel, en als je het echt graag wilt, dan kan je het jezelf aanleren.’

Wil je nu nog meer over Dainahara Polonia en Explore Utrecht of diensten weten? Neem dan een kijkje op exploreutrecht.nl of creator-studio.nl.

Deze interviews met #BOSSBABES vind je vast ook leuk om te lezen:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: