,
baan-die-je-niet-leuk-vindt

Zo maak je het beste van een baan die je niet leuk vindt

Een baan die je niet leuk vindt, kan enorm frustrerend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een irritante baas of vervelende werkzaamheden. Het liefst stop je er vandaag nog mee, maar niet iedereen kan het zich veroorloven om meteen ontslag te nemen. Want laten we eerlijk zijn, a girl needs to pay her bills! Gelukkig zijn er wel een aantal stappen die je kunt nemen om er het beste van te maken. In deze blog deelt Sarah Johnson van Corporate Career Girl vier tips.

Stap 1: Analyseer de voor- en nadelen

Oké, je vindt je werk niet leuk, maar grote kans dat je een hoop hebt aan bepaalde werkzaamheden. Deze kunnen zelfs in je voordeel werken bij een nieuwe baan. Daarom raad ik je aan om zowel de voor- als nadelen van je baan te analyseren. Op die manier kun je de situatie in perspectief plaatsen.

Daarnaast kan je misschien wel wijzingen aan je werk aanbrengen die het leuker maken. Sluipt de routine er bijvoorbeeld in? Geef het aan bij je leidinggevende! Wellicht kan er iets gedaan worden om meer uitdaging uit je werk te halen.

Stap 2: Houd zakelijk en privé gescheiden

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 70% (!) van werknemers vindt dat werk een negatieve invloed heeft op hun privéleven. Neem daarom nooit je werk mee naar huis, laat alles wat met werk te maken heeft achter je zodra je het kantoor uitloopt. Streef naar een gezonde work-life balance, vooral als het gaat om een baan die je niet leuk vindt. Krijg je op een drukke werkdag je werk niet af? Kies er dan voor om de volgende dag eerder te beginnen in plaats van het werk mee te nemen.

Stap 3: Blijf altijd jezelf

Een negatieve werkomgeving kan snel het ergste uit je halen. Maak bewuste de keuze om je niet te laten beïnvloeden door het het negatieve gedrag van anderen. Of het nou gaat om negatieve collega’s of een negatieve werksfeer. Hoewel het soms best moeilijk kan zijn, blijf lekker jezelf. Als je van nature een vrolijk persoon bent, blijf dat dan ook gewoon op werk. Je hebt niet altijd controle over wat er om je heen gebeurd of hoe anderen zich gedragen, maar waar je wel controle over hebt is hoe je er zelf mee omgaat.

Stap 4: Neem ontslag met ‘class’

Ondanks alles is het ook belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf. Iedereen heeft zijn of haar grenzen en het is oké om toe te geven dat niet elk bedrijf of werkomgeving bij je past. Let’s be honest, soms is het lastig om het beste te halen uit een baan die je niet leuk vindt. Vooral als jij je dag in en dag uit zo ellendig voelt dat je werk zelfs je gezondheid beïnvloedt.

Want dan is het waarschijnlijk tijd om ontslag te nemen. Zorg wel dat je vertrekt met een goed plan zodat je niet van de ene frustratie naar een andere gaat. Dus plan je volgende carrièrestap strategisch en ‘leave with class’.

Hoi mijn naam is Sarah en ik ben de oprichtster van Corporate Career Girl, een online magazine voor carrièregerichte vrouwen. Met Corporate Career Girl, streef ik ernaar om millennial vrouwen te motiveren om elke werkdag vol met zelfvertrouwen de werkvloer op te gaan. Naast Corporate Career Girl, heb ik ook een passie voor/carrière in Digital Marketing. Corporate Career Girl vind je ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Nog meer carrière blogs


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: