,
tips voor kroes- en krullend haar

Dit zijn drie handige en voordelige tips voor kroes- en krullend haar

Omgaan met kroes- of krullend haar, kost tijd en aandacht, en is daardoor niet altijd even makkelijk. De naturals onder ons weten dat het niet alleen veel tijd maar ook veel geld kan kosten om ons haar in al zijn glorie te laten stralen. Maar hoe kunnen wij onze kroon er op een simpele en vooral voordelige manier tip top uit laten zien? Hieronder enkele tips voor kroes- en krullend haar:

Kies beschermende haarstijlen die bij jou passen

Hoe geweldig is het om handige tips te krijgen waarvan je haar ook nog eens kan groeien? Beschermende stijlen, ook wel protective styling, is zo een term waaraan je niet kan ontsnappen als natural. Hier gaat het erom jouw haar op zo een manier te stijlen, dat breken voorkomen wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan vlechten, twisten, het dragen van een hoofddoek (headwrap) of een pruik.

Natuurlijk kan je voor deze stijlen naar een afro-kapper gaan maar een voordeligere optie is YouTube tutorials bekijken. Op Youtube staan verschillende dames en heren klaar om jou beter te leren omgaan met jouw kroes- of krullend haar. Zij hebben video’s voor beginners en gevorderden dus je kan gelijk aan de slag. Succes!

Zeg maar dag tegen je shampoo

Uren in de badkamer bezig zijn op wash day. Dat is zeker herkenbaar voor naturals. Wat nou als wij zeggen dat je een stap kan skippen waardoor je sneller klaar bent. Je haar met alleen conditioner wassen, is een trend die wij met al zijn voordelen, kunnen aanraden. Ja, geen shampoo gebruiken is iets dat niet direct logisch klinkt. Je haar alleen met conditioner wassen (Co-Wash) klinkt daarentegen niet veel logischer.

Toch is dit de manier volgens schrijfster en healthy hair consultant Denika Penn-Carothers om in veel gevallen droog haar tegen te gaan. Sommige shampoo’s hebben het effect het haar uit te drogen. De conditioner is veel zachter voor je haar en zal niet al je natuurlijke vetten wegwassen. Je haar zal je voelbaar en zichtbaar dankbaar zijn!

Olijfolie doet wonderen!

Olies worden al decennialang gebruikt om huid en haar te verzorgen. Arganolie, kokosolie en olijfolie zijn de wat bekendere olies. Dit zijn ook olies die je vaak vindt wanneer je tips voor kroes- en krullend haar zoekt. Olijfolie is een van de voordelige olies met varianten die in de lokale supermarkten te koop zijn. Doordat dit een natuurlijke olie is, is de toepassing voor mensen met allergieën mogelijk.

De Nederlandse Haarstichting meld dat mensen met een droge (hoofd)huid en eczeem baat zullen hebben bij het regelmatig gebruik tegen uitdroging van de huid.

Wij hopen dat je nu aan de slag kunt met deze drie tips voor kroes- en krullend haar.

Deze artikelen over haar vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: