,
Cheryl-Powel-Gezond-haar

Volgens Cheryl Powel begint het verzorgen van gezond haar van binnen

Loopt je haargroei niet helemaal lekker? Dan kan dat best aan jouw gezondheid liggen. Daar weet Cheryl alles van. De YouTuber heeft last van bloedarmoede en merkte daar in 2018 de nare gevolgen van. Wij interviewden Cheryl Powel over haar natural hair pruiken, haar YouTube kanaal, en waarom gezond haar van binnen begint. 

Cheryl

Cheryl Powel (36) woont in Rotterdam. Doordeweeks is ze projectmanager bij een social media bureau en in de weekenden natural hair pruikenmaakster. Maar dat is niet alles, Cheryl deelt ook regelmatig tips en tricks op haar YouTube-kanaal. “Elke dag ben ik bezig met haar en gezondheid”. En, oh ja, ze kan ook meer dan een beetje paaldansen.

Op dit moment heeft Cheryl al een aardige following op Instagram opgebouwd. Op haar Instagram (@cherrush) deelt ze voornamelijk foto’s van haar reizen, en natuurlijk ook van haar verschillende haarstijlen. Ooit is ze op YouTube begonnen. Haar kanaal, Cherrush on a Budget, gebruikt ze voor het geven van beauty en lifestyle budget tips.

Gezond haar begint van binnen

Anderhalf jaar geleden ging Cheryl door een drukke periode, het liep allemaal niet zo lekker. Daarbovenop voelde zich vooral heel moe. Op aanraden van de huisarts heeft zij haar HB (hemoglobine) laten testen. “Dat was een 5.1, terwijl de normale waarde op een 7.5 hoort te liggen.” Na de diagnose heeft de  YouTuber eigen onderzoek naar bloedarmoede gedaan, en kwam ze erachter dat het onder andere ervoor zorgt dat je haar uitvalt. Dat was helaas iets wat ze bij zichzelf herkende.

Wat je volgens Cheryl moet doen voor gezonder haar? “Letten op je ijzerinname, vitamine B12, vitamine D. Dat zijn de belangrijkste vitamines die je binnen moet krijgen, om je eigen haar gezond te houden.” Cheryl vertelt ook dat als je jouw lichaam niet voldoende voedt, je lichaam de reserves naar de belangrijke organen leidt. “Er blijft dan helaas niet genoeg over voor de minder belangrijke dingen, zoals je haar.”

Natural hair, pruiken en Instagram

Over haar Instagram zegt ze: “Nu is het bij mij een heel ding geworden met Natural Hair pruiken, en het verzorgen van je haar van binnen naar buiten. Maar dat is ook omdat het met mijn eigen gezondheid niet heel lekker ging. Ik heb vanuit mijn eigen situatie gekeken, en dacht, misschien kan ik anderen daar ook mee helpen.”

Enige tijd geleden is de Cheryl ook begonnen met het maken van Natural Hair pruiken. “Voor de mensen die natural hair hebben, en ze bijvoorbeeld vanwege een ziekte nodig hebben. Of voor mensen die meer lengte willen, of gewoon een keer wat anders.” De pruiken maakt ze van human hair met een ‘kinky’ textuur, zodat het precies lijkt op ons natuurlijke haar.

Het ultieme advies van Cheryl Powel: “Let op je gezondheid. Je hoeft niet elke dag bij de huisarts te zitten, maar ken je lichaam. Slik ook je vitamine D. Vooral tijdens deze wintermaanden. Doe gewoon je research over voeding, daar kan je ontzettend veel uit halen.”

cheryl-powel-gezond-haar

Vind jij net als Cheryl Powel dat gezond haar van binnen begint? Laat het ons dan hieronder weten.

Dit vind je vast ook leuk:

 


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: