,
Nazanin-mandi

Sta sterk in je waarheid met deze tips van Nazanin Mandi

Nazanin Mandi, de vrouw van zanger Miquel, is meer dan een celebrity wife. De 33-jarige duizendpoot is een inspiratie voor velen. Op haar Instagram-account plaatst ze namelijk naast de standaard bikinifoto’s veel inspirerende quotes. Die quotes zijn dan ook de voornaamste reden dat ik haar al jaren volg. De laatste wijze les die ze met haar volgers deelde ging over het sterk staan in je (eigen) waarheid, en die tips deel ik hieronder ook met jullie.

Zeg ‘nee’ wanneer je ‘nee’ bedoelt

Wij vrouwen zeggen te vaak ‘ja’ als wij eigenlijk ‘nee’ bedoelen. Door toe te geven ontkracht je jouw eigen waarheid en gevoelens, terwijl die eigenlijk gewoon op de eerste plaats horen. Durf dus gewoon ‘nee’ te zeggen, wanneer je ‘nee’ bedoelt. En ja het vergt even wat oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt brengt het rust.

Stop met het verklaren van jezelf en je gedrag

Met onzekerheid komt ook het eindeloos verklaren van jezelf en je gedrag. Vertrouw in je eigen kunnen en je voelt niet langer de drang om al je keuzes te verklaren. Wij weten als mensen heus wel wat goed voor ons is, als anderen het daar niet mee eens zijn, pech gehad. Aan het einde van de dag ben jij zelf degene aan wie je verantwoording af moet leggen.

Verontschuldig jezelf niet zo vaak

Deze heb je vast vaker langs zien komen. Wij vrouwen zeggen te vaak en te snel ‘sorry’. Niet elke situatie heeft een sorry nodig. Zeg bijvoorbeeld in plaats van “sorry dat ik zo laat op je berichtje reageer”, “wat fijn dat je mij de ruimte gaf om mijn andere taken af te ronden”. Het heeft hetzelfde effect, zonder dat je jezelf verontschuldigd, terwijl dat eigenlijk niet nodig is.

Verwijder de “lol” van het einde van je zin en zeg gewoon wat je zeggen moet

Deze tip heeft geen verdere uitleg nodig. Het is niet belangrijk dat de ontvanger je nog even lief en aardig vindt na het lezen van je bericht, het is belangrijk dat de boodschap overkomt. Probeer vanaf nu dus te zeggen wat je echt zeggen wilt, zonder schuldgevoelens.

Stop met het verkleinen van je emoties om anderen comfortabel te houden

Als je anderen niet met je emoties wilt belasten, is het vrij logisch dat je ze inhoudt of kleiner maakt dan ze zijn. Maar zo ontken je jouw eigen emoties, en sta je jezelf niet toe om ze volledig te voelen. Dit geldt ook voor positieve emoties. Je mag best trots op jezelf zijn en dat ook laten zien. Dat maakt je niet hoogmoedig, dat maakt je authentiek.

Verder heeft Nazanin Mandi nog twee tips voor ons: Erken dat we allemaal verschillend zijn en dat je niet hoeft te veranderen om geliefd te zijn. En sta jezelf toe om al je emoties te voelen.

Thanks, Nazanin!

https://www.instagram.com/p/B6JGJC1JlkC/?utm_source=ig_web_copy_link

Deze artikelen over lessen van celebs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: