,
tepelhofreconstructie

Tatoeëren maar dan medisch? De tepelhofreconstructie

#BreastCancerAwarenessMonth. Ieder jaar wordt er in de maand oktober wereldwijd aandacht gevraagd voor borstkanker. Daarom staan wij ook hierbij stil en gebruiken ons platform to spread more awareness. In dit artikel hebben we het over medisch tatoeëren en hoe dit met een tepelhofreconstructie wordt ingezet bij mensen die borstkanker (overwonnen) hebben.

Fysieke gevolgen

Het bestrijden van borstkanker is zowel mentaal als lichamelijk zeer ingrijpend. Zo kan het opereren en bestralen van de borst als gevolg hebben dat er littekens achterblijven of dat de tepel lichter wordt van kleur. Sommige vrouwen dragen hun littekens met trots en zien het als een reminder aan de strijd die ze hebben overwonnen. Andere vrouwen kiezen voor een borstreconstructie waarbij een borstimplantaat wordt geplaatst. Onderdeel van een borstreconstructie is ook het reconstrueren van de tepel. Hierin zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden zoals medisch tatoeëren.


Wij spraken Shermain Drenthe, oprichtster van Browdiversity, over het medisch tatoeëren in het proces van tepelhofreconstructie. Shermain begint binnenkort namelijk met het aanbieden van deze behandelingen. Wij stelden haar hier een aantal vragen over.

Waarom heb je ervoor gekozen om deze behandeling toe te voegen aan jou diensten?

Toen ik over de opleiding hoorde dacht ik wauw, dit lijkt me zulk dankbaar werk. Ik wil behalve het uiterlijk van mensen ook graag levens veranderen. Vrouwen met borstkanker zijn een doelgroep die vaak vergeten is in de beautyindustrie. Met de tepelhofbehandeling hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan het leven. En het zelfbeeld van deze doelgroep. Daarnaast wil ik ook graag een taboe verbreken in voornamelijk de buitenlandse gemeenschap. En wil ik vrouwen laten zien wat de mogelijkheden zijn van medische tatoeages zoals bij een tepelhofreconstructie.

Kan je wat meer vertellen over de behandeling zelf?

Een medische tepelhof tatoeage is het meest toegepast bij vrouwen die getroffen zijn door borstkanker. Bij een groot aantal van deze vrouwen heeft een borstamputatie plaatsgevonden. Hierbij is een gedeelte van de borst verwijderd waardoor ze vaak geen tepels meer hebben. Een medische tatoeage als onderdeel van de tepelhofreconstructie is dan vaak de laatste stap. De ‘finishing touch’ van de borstreconstructie. De tepelhoftatoeage gaat meestal ook gedeeltelijk over het litteken heen, zodat deze minder opvallend is.

Vanaf wanneer en waar ga je deze behandeling aanbieden?

Eind november breid ik het vervolg van mijn semipermanente make-up skills uit en volg ik de Areola Masterclass. In 2021 start ik met de behandelingen in samenwerking met ziekenhuizen en stichtingen. Ook zal ik in samenwerking met hen voorlichting geven over deze behandeling. De behandeling zelf wordt verricht in een daarvoor speciaal ingerichte en afgesloten ruimte (voor het publiek) in mijn Brow & Beauty studio in Rotterdam-Oost.

Voor meer informatie over de tepelhofreconstructie mag je contact opnemen met Shermain via Instagram of e-mail.

Photo by Jessica Felicio on Unsplash

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: