,
Natuurlijke-verzorgingsproducten

Wat je moet weten voordat je overstapt op natuurlijke verzorgingsproducten

Een product zonder parfum, parabenen en andere woorden die wij helemaal niet kennen en nog slechter kunnen uitspreken. Gewoon puur natuur. Dat klinkt toch geweldig?! Wij als consumenten worden steeds bewuster over het effect van commerciële producten op onze huid. Groener leven is the way to go. Hier lees je wat je moet weten voordat je overstapt op natuurlijke verzorgingsproducten.

Hoe de huid werkt

De huid bestaat uit verschillende lagen. De hoornlaag is de laag die wij zien. Deze huidlaag werkt als een soort barrière tegen ziektekiemen en virussen. Onderzoekster en dermatoloog Jetske Ultee zegt dat normale cosmetische producten om deze reden op de huid blijven liggen. Toch kunnen volgens dr. Ultee sommige stoffen verder de huid in dringen. Dit komt dan door een slechte conditie van de huid.

Natuurlijk vs. Commercieel

Commerciële producten zijn vaak de producten met de grote namen. Je weet wel, die van de reclames. Verschillende onderzoeken leggen een link naar overgevoeligheid en hormoonverstoring bij het gebruik van deze producten. De consumentenbond stelt echter dat het per persoon, en door de concentratie van de stof erg kan verschillen.

Onder natuurlijke verzorgingsproducten verstaan we producten die geheel of gedeeltelijk afkomstig zijn van natuurlijke bronnen zonder synthetische toevoegingen. Dan zou je kunnen denken aan de pure olies en butters. Jammer genoeg is ‘natuurlijk’ een vrije term en kan het voor bijna elk product gebruikt worden.

Om niet alle producten de stempel “natuurlijk” te kunnen geven zijn er richtlijnen en regels. Dit betekend wel dat ook producten met alleen een natuurlijk bestanddeel en verder synthetische toevoegingen als natuurlijk geclassificeerd mogen worden. Lees daarom altijd goed de ingrediënten lijst door. Zo kan je zelf al enigszins onderzoeken hoe puur jouw product is.

Do It Yourself (DIY) or Store bought

Een goede optie om zo min mogelijk tot geen synthetische toevoegingen in jouw verzorgingsproduct te krijgen, is het maken van jouw eigen product. Gelukkig hoeft dit niet als jij dat niet wilt. Tegenwoordig zijn er genoeg natuurlijke, kant-en-klare producten op de markt. Je kan hiervoor naar de groenere winkels of zelfs online jouw product bestellen. Net als bij de commerciële huidverzorgingsproducten is er keus uit deodorant, gezichtscrème, shampoos en nog veel meer.

Nu weet jij wat je moet weten voordat je overstapt op natuurlijke verzorgingsproducten.

Deze artikelen vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: