,
motivatie-kwijt

Motivatie kwijt? Sis, we got you!

We kennen ze allemaal. De periodes in ons leven dat alles ons voor de wind lijkt te gaan, je hoopvol naar de toekomst kijkt en je bomvol motivatie zit. Daartegenover staan ook de momenten in ons leven dat wij onze motivatie geheel kwijt lijken te zijn. Je hebt last van PMS, hebt iemand belangrijks verloren, of het zit gewoon allemaal niet mee. 

Houd jij jezelf tegen?

Het is helemaal niet verkeerd om een periode zonder motivatie te zitten. Maar als je merkt dat het steeds vaker gebeurt en de periodes steeds langer duren, is het belangrijk om opzoek te gaan naar het ‘waarom’. Ben je moe? Verdrietig? Of gewoon bang voor een nieuwe tegenslag? Af en toe zijn wij onbewust bang voor wat er kan gebeuren als het allemaal wel lukt, waardoor wij onszelf demotiveren.

Wat de reden voor het gebrek aan motivatie ook mag zijn, belangrijk is om er iets aan te doen. Ben je moe, pak je rust. Maar ook als je motivatie niet 1,2,3 terugkomt zal je toch weer aan de bak moeten. Waarom? Cause if you don’t get shit done, who will? Ben je je er stiekem van bewust dat je jezelf tegenhoudt door jouw demotivatie wave te berijden, dan zijn de onderstaande tips wat voor jou.

Lees ook: Met deze kleine handelingen maak je dagelijks tijd voor selfcare

Know Thyself

Belangrijk is om te weten dat niemand constant gemotiveerd is. Intrinsieke motivatie komt en gaat. Ga bij jezelf na op welke momenten je de meeste motivatie ervaart en op welke momenten je jouw motivatie kwijt bent. Zelf is mijn motivatie rond mijn menstruatie het laagst, samen met mijn zelfvertrouwen. Ook het hebben van een enorme to-do list werkt demotiverend. Wetend dat ik die lijst onmogelijk alleen en op tijd af kan werken, zorgt ervoor dat ik er bij voorbaat niet eens aan begin.

Ontdek wanneer je het minst gemotiveerd bent, en probeer het te voorkomen. Is het net als ik rond je menstruatie, plan dan geen moeilijke en grote projecten in. Ligt het aan je to-do list? Verdeel je taken dan geleidelijker. Is het omdat je moe bent na een werkweek van 40 uur? Kijk dan of je wat vakantiedagen op kunt nemen. Die zijn er niet voor niets.

Lees ook: Treat yo’self: overheerlijke zoete selfcare met een cakebox thuisbezorgd

Begin klein

Je hoeft niet meteen met het grootste project te beginnen. Begin met iets kleins, een taak waar je geen moeite mee hebt, of één die je zelfs leuk vindt. En houdt het vol. Je motivatie komt niet meteen terug, belangrijk is dat je consequent doorgaat. Het helpt ook om opzoek te gaan naar inspiratie. Heb je bepaalde doelen voor ogen, werk dan dagelijks aan een moodboard (kan gemakkelijk via Pinterest). Of roep de hulp van je beste vriendin in.

Wat wij vaak vergeten is om onze kleine overwinningen te vieren. Je mag best trots zijn als je de vijfde Netflix avond deze week in hebt geruild voor een bezoekje aan de sportschool. Ook al is het je enigste bezoekje deze maand. Denk daarbij aan alle voordelen, en probeer de nadelen te vergeten. Slecht weer kan je momenteel toch niet als excuus gebruiken. En besef dat alles met je eigen mindset begint.

Wat doe jij wanneer je jouw motivatie kwijt bent?


Blog at WordPress.com.