,
klaar-voor-volgende-stap

Klaar voor de volgende stap in je leven? Laat los en geef jezelf over

Sinds kort luister ik elke ochtends naar de podcast van Oprah: Oprah’s SuperSoul Converstations. Een van de afleveringen die mij goed is bijgebleven, is die met Gabrielle Bernstein, een motivational speaker, life coach en schrijfster. In de aflevering behandelt ze de 5 stappen voor overgave, voor wanneer je klaar bent voor de volgende stap in je leven.

Als je weet dat je klaar bent voor de volgende stap in je leven, ga je automatisch in werk modus. Omdat je je doelen duidelijk hebt, ben je bereid alles te doen om ze te bereiken. Daardoor kan je belangrijke stappen overslaan of misschien zelfs het verkeerde pad kiezen. Gabrielle benadrukt het belang van loslaten en overgeven. Als je los kan laten en erop vertrouwt dat het universum het beste met je voorheeft, volgt de rest vanzelf.

Dit zijn de 5 stappen van Gabrielle:

Haal je handen van het stuur

De eerste stap is de moeilijkste stap. Het is belangrijk om je perfectionisme, en het moeten werken aan je doelen, los te laten. Het moment dat je loslaat, en vergeet wat je nodig denkt te hebben, wordt je in de juiste richting geleidt. Wij hebben vaak grote plannen voor ons leven, maar wie zegt dat het niet groter kan. Wellicht hou je jezelf wel tegen door je te focussen op de doelen die je voor ogen hebt, en is wel er iets mooiers voor je weggelegd.

Concentreer je op wat goed gaat

Wij zijn vaak zo gefocust op de toekomst, dat wij vergeten in het nu te leven. Wij willen graag een groter huis, een kind of onze eerste miljoen verdienen, en vergeten dan om onze kleine overwinningen te vieren. Maak elke dag tijd vrij om aandacht te besteden aan de dingen die goed lopen. Houdt bijvoorbeeld een dagboek bij, of maak dagelijks een lijst van alle dingen waarvoor je dankbaar bent.

Zie obstakels als omleidingen in de goede richting

In het leven komen er obstakels op je pad, en die zijn niet altijd welkom. Maar soms zijn obstakels gewoon een omleiding in de goede richting. Of een wat minder fijne wake up call, die je op dat moment nodig hebt. Als je de lessen uit deze obstakels haalt, ga je vanzelf de goede richting op. Zonder er al te veel voor te hoeven doen.

Vraag om een teken

Het gebeurd wel eens dat je iets heel graag wilt, maar het er nog niet de juiste tijd voor is. Als het dan op zich laat wachten, kan het je ontmoedigen en neemt je motivatie af. Schroom dan niet om om een teken te vragen dat je op de goede weg zit. Het zal waarschijnlijk niet in de vorm van een vallende ster zijn, maar gewoon iemand nieuws die op je pad komt. Of bijvoorbeeld een vacature op je tijdlijn. Houdt in je achterhoofd dat niets toeval is.

Wanneer je denkt dat je los gelaten hebt, laat nog meer los

En dan denk je er te zijn. Je denkt volledig losgelaten te hebben, en bent klaar voor de volgende stap in je leven. Dat is het moment om nog meer los te laten. Er zit gevaar in het denken dat je er al bent, en stoppen met vertrouwen in het universum. Voor je het weet ben je namelijk weer teruggevallen in je oude gewoonten. Blijf dus loslaten en vertrouwen, zelfs als je al je doelen al bereikt hebt.

Ben jij klaar voor de volgende stap in je leven? Hoe ga je deze tips daarvoor inzetten?

Deze artikelen over groei en gezondheid vind je vast ook leuk:

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: