,
Feel-good-met-ashley-intelligente-lockdown

Feel Good met Ashley: Dit heb ik geleerd tijdens deze intelligente lockdown

Het is inmiddels een maand geleden dat we met z’n allen in de intelligente lockdown gingen. En ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij is het een rollercoaster van emoties en ideeën. Nu, zo’n vier weken later, weet ik steeds beter wat wel en niet voor mij werkt. En lukt het me voor het grootste gedeelte om mijn hoofd koel te houden. Hieronder deel ik wat ik geleerd heb tijdens deze intelligente lockdown.

Alles is oké

Alles wat je voelt is oké. Dat is het belangrijkste om je te realiseren. Het duurde bij mij even voor dat ik dat kon accepteren. Toen we pas een paar dagen in de intelligente lockdown zaten, was ik vooral bezig met ‘zo goed mogelijk’ uit de situatie komen. Ik legde mezelf superveel druk op. Kan ik misschien een business idee bedenken? Kan ik mezelf een nieuwe skill aanleren? Hoe kan ik mijn tijd het nuttigst besteden? Ik maakte mezelf gek met al deze vragen.

Langzaam aan kwam ik tot de conclusie dat ik m’n prioriteiten niet straight had. Tuurlijk, het zou heel mooi zijn als je aan het eind van de rit kan zeggen: “er is iets moois uit gekomen”. Maar het allerbelangrijkste is dat ik me mentaal goed voel. En dat doe ik door goed naar mezelf te luisteren. Te kijken naar wat ik nodig heb per moment. De ene dag doe ik niets en wil ik slechte series bingewatchen. En een andere dag probeer ik me nuttig te maken en schrijf ik bijvoorbeeld een artikel ;-). Het is beide goed.

Good vibes only?

Ook ben ik steeds meer tot de conclusie gekomen dat deze situatie niet zomaar iets is. Oké, we leven niet in een oorlogsgebied en de zon schijnt. Er is een goed zorgstelsel met prachtige zorgverleners waardoor we niet aan ons lot worden overgelaten. Er is veel waar we echt geluk mee hebben.

Maar dat neemt niet weg dat deze situatie compleet nieuw is voor ons. Ons leven zoals we dat kennen is flink veranderd. Niemand heeft een idee hoelang dat gaat duren. En daar mag je je rot over voelen. Het is niet eerlijk naar jezelf toe, om jezelf te dwingen altijd maar positief te zijn. Sterker nog: het is niet goed voor je. ‘Negatieve’ emoties zijn a part of life. Als je deze nu onderdrukt, komen ze vanzelf op een ander moment weer naar boven. Jezelf altijd goed voelen is een mythe. De kunst zit ‘m in met liefde en positiviteit álles van jezelf accepteren en omarmen. Jezelf met liefde onder ogen durven komen. Real vibes only!


https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Omgaan met ‘negatieve’ emoties

Eigenlijk ben ik geen fan van het bestempelen van emoties als ‘negatief’. Want door bepaalde emoties als ‘negatief’ te bestempelen, veroordeel je ze. Ken je dat wanneer je je rot voelt? Dat je je daarna nog rotter voelt, omdat je vindt dat je je niet rot zou moeten voelen? Dat gebeurt vaak wanneer we onze emoties veroordelen.

In plaats daarvan herinner ik mezelf eraan dat alle emoties er mogen zijn. Het helpt mij om mezelf dan even te zien als een zesjarig meisje. Wanneer een klein meisje verdrietig of bang is, dan sla je een arm om haar heen. Dan geef je haar alle ruimte en tijd om uit te huilen en zeg je dat het allemaal goed komt.

Dus dat is wat ik ook voor mezelf doe. Ik sluit mijn ogen en houd mezelf een beetje vast. Ik haal rustig adem, en blijf mezelf gerust stellen. Totdat ik het gevoel weg voel trekken. Blijf ik toch piekeren? Dan schrijf ik alles van me af. Net zo lang totdat ik niets nieuws meer te schrijven heb. Ben je niet zo’n schrijver? Dan kun je het bijvoorbeeld inspreken in een voicememo die je naar jezelf verstuurt. Alles wat je maar kunt doen om het eruit te krijgen. Het zal je verbazen hoe erg dit oplucht. Het is allemaal oké.


Over Ashley

Ik ben Ashley van Heiningen (24) en ik woon op dit moment tijdelijk samen met mijn vriend in Amsterdam. Ik werk parttime bij een klantenservice, en in de rest van mijn tijd probeer ik een antwoord te vinden op de vragen van het leven. Hoe leer ik meer van mezelf houden? Hoe leer ik tevreden te zijn? Via instagram geef ik dagelijks een inkijkje in deze zoektocht. Oh ja, en ik hou ook van eten en wijn.


Deze gastblogs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: