,
body-positive-influencers

Onze vijf favoriete black body positive influencers op Instagram

De perfecte vrouw? Jij. Het perfecte lichaam? De jouwe, die van mij en die van tante Gerda. Onzeker? Af en toe. Wanneer wij ons onzeker voelen over de vorm van ons lichaam en al haar imperfecties. Dan nemen wij een kijkje op de Instagram van deze vijf body positive influencers uit binnen- en buitenland. Je ontdekt ze hieronder.

1. @thecurvychapter

Wij volgende de Afro-Nederlandse Saskia al een tijdje op Instagram. De perfect samengestelde outfits van The Curvy Chapter zijn keer op keer fashion inspiratie, waarna wij spontaan een online shop app openen. Bovendien spreekt de influencer zich regelmatig uit tegen het “ideaalbeeld”, door zelf te laten zien hoe het anders kan.

body-positive-influencers

2. @theslumflower

Chidera Eggerue is de vrouw achter de #SAGGYBOOBSMATTER movement. De movement waarvan wij niet wisten dat wij hem nodig hadden, totdat wij hem langs zagen komen. Free the nipples, and the saggy boobs! Chidera is naast activist ook schrijfster van twee boeken: ‘What a Time to be Alone’ en ‘How to Get Over a Boy’.

body-positive-influencers

3. @themultifacetedwomxn

Bij Taneesha gaat het niet om hoe je lichaam eruit ziet, maar om het feit dat jouw lichaam gezien mag worden. In haar volle glorie. Volgens de pleasure activist in ons lichaam er voor ons genot, en niet om te voldoen aan de eisen van de buitenwereld.

4. @toughcookietee

Als wij aan body positivity denken worden mensen met een lichamelijke handicap vaak vergeten. Hun lichaam ziet er vaak anders uit dan wij dagelijks in de media zien. Dat maakt hun lichaam niet minder mooi. Tobi weet dat als geen ander, en laat het ook vol trots (en geluk) op Instagram zien.

body-positive-influencers

5. @liberate_your_soul__

Last but not least. Monica is body hair positive. In een tijd waarin wij alles doen voor een kale poes, is Monica juist trots op haar lichaamshaar. Lichaamshaar is ook niets om je voor te schamen. Het zou niet uit ons lichaam groeien, als het niet bij ons als mensen hoorde.

Wie zijn jouw favoriete body positive influencers? Laat het ons hieronder weten!

Photo by Billie on Unsplash

Lees ook:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: