,
support

“Als je me niet support, is daar de deur!”

Support is het woord van 2020 naar mijn mening. Waarom? Ik merk dat meerdere mensen, waaronder ook ik, in de voorgaande jaren mensen bijna heb moeten smeken om support. Of dit nou ging om emotionele support of het geloven in mensen. Tegenwoordig is het opeens heel lastig om mensen te steunen als puntje bij paaltje komt.

Vandaag de dag doet iedereen wel iets naast zijn of haar gewone baan. De één is een muzikale artiest, de ander YouTuber. Er zijn ook personal trainers, schrijvers, tekenaars, noem het maar op.

Be your own number one fan

Vrijwel iedereen heeft baat bij meer aandacht voor waar ze mee bezig zijn, om op die manier ook meer mensen te bereiken. Maar hoe doe je dit? Op nummer 1 staat altijd “Be your own number one fan”, met andere woorden zorg er allereerst zelf voor dat iedereen in je omgeving weet dat je ergens mee bezig bent.

Blijf je eigen talent en potentie verkopen en blijf het delen met je omgeving. Zodra mensen weten dat je ergens mee bezig bent en je houdt ervan en je bent gepassioneerd, zal hun steun blijken. Denk je… In veel gevallen is het vaak niet zo, mensen in zelfs jouw directe omgeving lijken je niet te willen steunen.

Neem bijvoorbeeld de sociale media kant van het verspreiden van je talenten. Via sociale media is het heel makkelijk om van alles te delen, *klik klik* en het staat in je story, op je status of in je bio, bedenk het maar! Toch zijn er mensen die deze “klik, klik, klaar” methode alsnog teveel moeite vinden om te doen.

“Ik zie het gewoon niet gebeuren bij jou, sorry”

Naar mijn mening zijn dit de mensen met kortzichtige visies, de mensen die denken van “je gaat het toch niet maken dus of ik het wel of niet deel, het gaat toch geen verschil maken”.

Terwijl alle kleine beetjes helpen, niet alleen om
de resultaten te bevorderen, maar ook om de persoon erachter een blijk van waardering te geven. En dan zal het zijn dat diezelfde kortzichtige mensen jou op een dag om hulp bij iets komen vragen!

De gun factor speelt hierin een hele grote rol, want terwijl iemand, bijvoorbeeld een post van een bekend persoon, gelijk deelt en liked, twijfelen ze soms drie keer zo hard bij iemand die ze wel persoonlijk kennen. Een like, follow, share, stream of wat het geval dan ook is lijkt vaak teveel te zijn, hoewel dat het enigste is wat men op sociale media doet.

Dan hebben we het niet eens over het ook echt kopen van producten die worden verkocht door onze vrienden, wat ook een blijk van steun is.

“Wat gaat één like meer voor jou doen, lol”

Een vriend(in) van je verkoopt hoodies? Koop eentje, draag het en post een foto ermee, en ga niet om korting vragen of andere rotzooi. Iemand die je kent maakt muziek? Stream het liedje, deel het op je sociale media en laat weten wat je ervan vindt. Het kost in principe 0,00 euro om iemand via sociale media te steunen door hun business te verspreiden.

Ongemerkt kan je bijdragen aan zakelijke kansen voor hen. Maar je misgunt hen misschien vanuit luiheid, jaloersheid, kortzichtigheid of andere negatieve gedachten en houdingen. Sad. En vooral heel jammer, als je je bedenkt dat sommige van deze “misgunners” beweren je vrienden of familie te zijn. Best wel een tegenvaller als je dan niet op deze mensen kan rekenen wanneer het erop aankomt.

“Hoe support ik je dan?”

Support kan je op verschillende manieren tonen. Je kan op een afstand iemand steunen door bijvoorbeeld sociale media, maar je kan ook fysieke steun aanbieden door ook echt producten te kopen. Of naar shows te gaan en andere mensen in contact brengen met hen. Zelfs een kort bericht met complimenten kan al heel wat doen voor een persoon die bezig is met zijn/haar brand ect.

Daarnaast is er ook sprake van emotionele support, er voor je vrienden en dierbaren zijn. Als zij door een moeilijke tijd gaan bijvoorbeeld, of luisteren naar hun problemen en situaties. Waar nodig is, advies geven of een keer iets speciaals voor iemand doen als je merkt dat ze even niet zo lekker gaan.

Het is een kleine moeite om even iemand anders blij te maken als je merkt dat ze down zijn of niet zo lekker in hun vel zitten. Wees aub niet die vriend(in) die comfortabel onwetend alleen om zichzelf geeft, terwijl je vrienden struggles hebben en jij er voor hen kan zijn (als dit het geval is).

“2020 same energy mood”

Kortom, dit jaar en alle aankomende jaren worden misgunnende en negatieve mensen achter gelaten.

Vraag je om korting op een product? Ik verwijs je vriendelijk naar de deur.

Weiger je te betalen voor iemands talent, maar wil je er wel gebruik van maken? Ik verwijs je vriendelijk naar de deur.

Ben je unsupportive en negatief over iemands droom of doel? Ik verwijs je vriendelijk naar de deur.

Wil je wel dat mensen dingen voor jou doen, maar zelf niet opdagen wanneer het nodig is? Ik verwijs je vriendelijk naar de deur.

Praat je neer op iemands potentie en/of talent? Ik verwijs je vriendelijk naar de deur.

En als laatste, wil je na bepaald succes van iemand nummer 1 fan spelen en terugkrabbelen? Ik ken je niet en heb je nooit gekend, fijne dag verder.

Love and light,

Abby

Deze persoonlijke blogs vind je vast ook leuk:


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: