social media tips self-care

3 Social media tips speciaal voor jouw self-care sunday

Het is zondag, een van onze favoriete dagen van de week. Want de laatste dag van het weekend staat voor ons in het teken van self-care. Althans dat proberen we, want soms gaat het mis. Bijvoorbeeld door eindeloos te scrollen op Instagram of Facebook. En in plaats van dat we inspiratie opdoen, gaan we een potje vergelijken… Nooit een goed idee, daarom geven wij drie social media tips.

Don’t we all love social media? We posten onze mooiste foto’s, delen onze dag via stories en liken erop los. En voor je het weet ben je jezelf aan het vergelijken. No shame, we all have been there. Maar hetgeen wat we delen is vaak niet representatief voor ons hoe leven er echt uitziet.

Het lijkt misschien of we alles delen, maar dat valt reuze mee. Want, bad hair day’s, ruzies met vrienden en kinderen waar je gek van wordt; daar posten we bijna nooit over. Hierdoor krijg je vaak een vertekend beeld van de realiteit. Maar deze social media tips kunnen helpen!

Social Media Tip 1: Detox

Misschien denk je nu: hell no! Ik snap het, er was een tijdje dat ik niet zonder kon. Toch is het niet zo moeilijk en je zult zien dat het veel voordelen met zich meebrengt. Ik ben zo’n vijf jaar geleden begonnen met detoxen. Om de zo veel tijd haal ik alle social media apps van me telefoon. And i freaking LOVE it.

Nu hoef je niet gelijk hetzelfde te doen, maar we de zondag is wat ons betreft wel de ideale dag om offline te gaan. Even opladen en van die telefoon, want veel van ons zitten veels te vaak achter dat ding.

Media tip 2: Unfollow

Deze tip is echt een verrijking geweest voor mijn leven. Ik volg alleen maar mensen waar ik energie van krijg. Dit betekent niet dat ik alleen maar mega succesvolle mensen volg, want die kunnen ook to much zijn. Het betekent wel dat ik een aantal giftige account heb ontvolgt waar ik heel onzeker van werd.

Ik raad je daarom aan om jouw vriendenlijst eens goed te bestuderen en je af te vragen: does this person/product spark me joy (á la Marie Kondo)? Als het antwoord nee is, dan is het tijd om afscheid te nemen. Op die manier wordt social media een stuk waardevoller. Nothing personal en tegelijkertijd ook weer wel, want you should always take care of yourself honey.

Social Media tip 3: Follow body positive accounts

Het aantal body positive accounts blijft groeien en steeds meer mensen zijn eerlijk en puur op social media. Geen maatje cero, of alle curves op alle juiste plekken, maar gewoon echt. And-we-are-here-for-it! In plaats van perfecte plaatjes en perfecte levens zijn deze accounts eerlijk over het leven.

Body positive accounts focussen zich op ‘echt zijn’ in de breedste zin. Denk bijvoorbeeld aan eerlijk zijn over nergens zin in hebben en mentaal uitgeblust zijn. En dat is oké, want ook dat is het leven. Ik ben zelf groot fan van de The Slumflower en Jameela Jamil. Binnenkort verschijnt er een blog met al onze body postive accounts dus houd de site in de gaten.

Meer blogs voor een dosis zelfliefde


Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: